2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Terdik Tamás: A legmagasabb fokú empátiával járnak el a rendőrök

A fővárosban élők biztonságban érzik magukat – mondta a Magyar Időknek Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nemrég kinevezett vezetője.

  • Terdik Tamás: A legmagasabb fokú empátiával járnak el a rendőrök

Terdik Tamás a lap csütörtöki számában megjelent interjúban a hajléktalanokkal kapcsolatos új rendelkezésekről szólva kijelentette, a rendőrség nem a büntetési lehetőséggel akar élni, hanem lehetőleg szankció nélkül visszavezetni az érintetteket emberi körülmények közé. Elvárása, hogy kollégái a legmagasabb fokú empátiával, odafigyeléssel tartassák be a törvényt.

A Hős utcához kapcsolódó problémáról, amelyet a dizájnerdrogok okoznak, azt mondta, a rendőrség nem a fogyasztó, hanem a terjesztő ellen lép fel, az állampolgárok biztonságérzetét befolyásoló magatartások ellen pedig állandó rendőri jelenléttel lépnek fel. Az 1-es villamos kritikusnak mondható – jegyezte meg.

A közelmúltban Budapesten zajlott jelentős rendezvényekkel kapcsolatban azt mondta, Budapest az Európai Unióban az egyik legbiztonságosabb főváros, a visszajelzések szerint a lakosok és a Budapestre dolgozni járó százezrek biztonságban érzik magukat. 2010-től napjainkig hatodára csökkent a rablások, felére a lakásbetörések, ötödére a gépkocsilopások száma. Jelenleg nincs megoldatlan emberölési ügyünk.

Mint mondta, a szervezet arculata, karaktere példamutató, így megítélése szerint nincs szükség változtatásra, finomhangolásra azonban igen. Ez azt jelenti, hogy fokozottabban koncentrálnak olyan bűncselekményekre, amelyek napjainkban elszaporodtak, például az úgynevezett unokás csalásokra, amikor általában idős embereket hívnak fel bűnözők azzal, hogy valamelyik rokona bajban van, kórházba került és pénzre van szüksége, amiért az egyik ismerősét küldi el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!