2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Fóton épült a Posta eddigi legnagyobb üzeme

Az ország eddigi legnagyobb alapterületű csomaglogisztikai depóját építette meg a Magyar Posta Fóton. A 15 ezer négyzetméteres üzem 300 csomagfeldolgozónak és 40 irodai munkatársnak biztosít álláslehetőséget. Az új telephely az ország egyik legfontosabb elosztó központja lesz, amely Észak-Pestet és Észak-Budát látja majd el.

  • Fóton épült a Posta eddigi legnagyobb üzeme

Ez a 15 ezer négyzetméteres fóti csarnok 32 dokkolókapuval és 50 kisteherautós beállással a magyar posta eddigi legnagyobb logisztikai üzeme.

Ez a depó nem csak egy a sok közül, ez a depó a központi nagy elosztó hub-unknak fog helyet biztosítani, tehát ez egy átmeneti feldolgozó üzem lesz, ami azért fontos, mert a csomagvolumenünknek a túlnyomó részét azt most itt fogjuk feldolgozni, innen fogjuk kiszolgálni a kedves ügyfeleinket

- mondta Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója. 

A fejlesztés célja a jelenleginél hatékonyabb és korszerűbb csomagkezelés és modern logisztikai hálózat kiépítése.

Az MPL+ projektet a magyar posta tulajdonosi joggyakorlója a magyar posta történetének egyik legjelentősebb értékű beruházásának tartja, a költségek egy jelentős része fogja a már említett központi csomagfeldolgozó kialakítását szolgálni, emellett pedig a központi szortírozó mellett országszerte épülnek majd hasonló depók, összesen 23

- nyilatkozta a Nemzeti Vagyon Kezeléséért felelős tárca nélküli minisztérium államtitkára, Juhász Edit. 

A logisztikai központ Észak-Pest és Észak-Buda ellátását biztosítja majd, napi mintegy 40 ezer csomagküldemény feldolgozásával.

Fót országgyűlési képviselője kiemelte: az új üzem a térség és az ország számára is nagy jelentőségű, hiszen hazánk egyik legfontosabb elosztó központja lesz.

300 új munkahely fog keletkezni, de bizony az ország számára is fontos, hiszen aki a logisztikai szolgáltatásokat uralja, az fogja uralni a kereskedelmet is, látjuk a változó világunkat és azt is, hogy egy postának a túlélését az biztosítja, hogyha a csomagküldő szolgáltatásokban részt tud venni

- fogalmazott Tuzson Bence, Fót országgyűlési képviselője. 

A beruházás mintegy 5 milliárd forintból valósult meg.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!