2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Forintosítás: akcióba lépnek a szocialisták

Az MSZP a devizahitelek 2014 év végi forintosítását kezdeményezi a hétfőn kezdődő parlamenti ülésszak kezdetén. A Fidesz hiteltelennek tartja a szocialisták javaslatát.

Botka László, a szocialisták választmányának elnöke bejelentette, hogy képviselőcsoportjuk országgyűlési határozat formájában arra szeretné kötelezni a kormányt, hogy a devizahitelek év végéig történő forintosításakor legfeljebb a 2010 áprilisi átlagos devizaárfolyamokat alkalmazza, amikor egy euróért 265 forintot, egy svájci frankért pedig 185 forintot kellett fizetni.

– Az MSZP országos választmánya felkérte az MSZP országgyűlési frakcióját, hogy a hétfőn kezdődő parlamenti ülésszakon nyújtson be határozati javaslatot, ami kötelezi a kormányt arra, hogy még az év végéig forintosítsa a devizahiteleket a kormányváltáskor, 2010-ben fennálló árfolyamokon – közölte Botka László választmányi elnök.

A Fidesz hiteltelennek tartja a szocialisták minden, devizahitelesek megsegítésére hivatkozó javaslatát, mert szerintük az MSZP kormányzásakor bebizonyosodott: a bankok zsebében vannak – így reagált a kormánypárt a szocialisták felvetésére. A Fidesz közleményében azt írják, a szocialista kormányok aktív segítségével terjedtek el a devizahitelek Magyarországon, ők segítettek a bankoknak, hogy a devizahitelek apró betűs részeiben átverjék az embereket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!