2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

Folytatódhat a Biszku elleni eljárás

Folytatódhat a Biszku Béla elleni eljárás. Az Alkotmánybíróság szerint nem ellentétes az alaptörvénnyel a kommunista bűnök nyilvános tagadását tiltó Btk.-tényállás.

Kádár János egykori bizalmasa, volt belügyminiszter ellen két éve emelt vádat az ügyészség egy televíziós nyilatkozata miatt, amelyben a vádirat szerint jelentéktelen színben tüntette fel az 1956-ot követő megtorlásokat, amelyeknek egyébként ő volt az egyik irányítója. Az Alkotmánybíróság indoklása szerint a nemzetiszocializmus és a kommunizmus bűneinek tagadása sérti a demokratikus értékek mellett elkötelezett állampolgárok méltóságát, annak tiltása védi a köznyugalmat, ezért ebben az esetben lehet korlátozni a véleménynyilvánítás szabadságát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!