2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság bolond körei 03:00

Belföld

Folyamatosan zajlik az oltás Magyarországon

Folyamatos az egészségügyi dolgozók és az idősotthonokban élők és dolgozók oltása, eddig több mint 80 ezer ember kapta meg a vakcinát. Bár a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerint minden az oltási tervnek megfelelően zajlik, az ellenzék továbbra is a kormány védekezési és oltási stratégiáját támadja.

  • Folyamatosan zajlik az oltás Magyarországon

Müller Cecília is megkapta a koronavírus elleni vakcinát. Az országos tisztifőorvos a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban vette fel az oltást, ahogy több frontvonalban dolgozó szakember is.

Az egészségügyi dolgozók oltása jelenleg 25 helyszínen zajlik. Budapesten hét helyszínen oltanak.

Oltóanyag érkezett a kecskeméti Margaréta Otthonba. Az intézményben már nagyon várták a koronavírus elleni védőoltást. Az otthon 90 lakója és 15 dolgozója kapta meg a készítményt.

Ez pedig a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja, egyike annak a 25 helyszínnek ahol a vakcináció zajlik.

Sebestyén Andor hozzátette: az egészségügyi dolgozók körében egyre nagyobb az oltási hajlandóság.

Zökkenőmentes az oltások beadása

Az oltási folyamat tervszerűen zajlik

- erről már a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára beszélt.

Bár a szakemberek és az operatív törzs szerint az oltások beadása zökkenőmentes, az ellenzék továbbra is káoszról és pánikkormányzásról beszél.

Pénzjutalmat adna a Momentum azoknak, akik beoltatják magukat. Miközben a párt az oltásra biztat mindenkit, a kormány járványügyi stratégiáját bírálja.

Az MSZP EP-képviselője nem tartja megbízhatónak a központi regisztrációt.

A DK továbbra is adatgyűjtést vizionál.

A baloldal tényleg csak kamuzásra és hergelésre képes az egész járvány alatt, még az oltás kapcsán is - így reagált a Fidesz az ellenzéki támadásokra. Mint írták:

a védőoltás nem politikai kérdés, ezért megkérik a baloldalt, hogy a folyamatos álhírgyártással és oltásellenességgel ne veszélyeztessék a járvány elleni védekezést.

Kapcsolódó:

György István: Az oltás a terv szerint halad

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: "Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását. Ez óriási felelőtlenség."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!