2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Fertőzőveszélyesek lehetnek az ivókutak

Fertőzésveszélyt jelenthetnek a fővárosi önkormányzat által kihelyezett ivókutak. A Fidesz budapesti frakcióvezetője szerint felesleges kockázatnak teszik ki Karácsony Gergelyék a metró utazóközönségét. A legnagyobb baj pedig az, hogy karban sem tartják az általuk kihelyezett vízforrásokat.

  • Fertőzőveszélyesek lehetnek az ivókutak

Tavaly nyáron még hőmérővel kampányolt Karácsony Gergely a 3-as metróban. Főpolgármester jelöltként egyik ígérete az volt, hogy klímaberendezéseket kapnak a szerelvények, ehhez képest az általa vezetett ellenzéki többségű fővárosi közgyűlés február végén mégis leszavazta az erről szóló javaslatot.

Karácsony Gergelyék hűtőberendezések helyett olcsóbb megoldást találtak, rozsdamentes ivókutakat telepítettek a metró aluljárókba.

Kevesebb mint két hónap alatt azonban ezek a közül már több tönkre is ment. Egyik nézőnktől kapott videóban jól látszik, hogy van amelyik letört, van amelyik nem működik és van olyan is ahol ragasztó szalaggal javították ki a meghibásodást.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ mérnöke szerint ha közvetlen a csapokhoz nem érnek hozzá az utasok, akkor minimalizálni lehet a veszélyt, de ehhez poharat vagy kulacsot kell magával vinnie az utasnak.

Karácsony Gergelyék a kutak kihelyezésével felesleges kockázatnak teszik ki a Budapestieket és még karban sem tartják azokat - közölte a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Láng Zsolt szerint, ahogy a Lánchíd felújítása kapcsán úgy a metrók klímabeszerelésénél is megbukott a baloldali városvezetés.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Transzgender mesék az óvodákban

Transzgender mesék az óvodákban

A woke ideológia már bevette Nyugat-Európát is – vitatták meg külföldi szakértők az MCC budapesti oktatási csúcstalálkozóján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!