2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Ferencvárosban kapott állást az áramlopási ügyben érintett DK-s politikus

Jajj Istenem, mit vétettem én a DK-nak, hogy még a bitcoinbányászat miatt lemondott politikusukat is idehozták a nyakamra?! – tette fel a kérdést Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere közösségi oldalán, miután a helyi Fidesz frakcióvezetőjétől megtudta: a kerületi önkormányzatba kerül Borka-Szász Tamás, aki korábban a VII. kerületben volt önkormányzati képviselő.

  • Ferencvárosban kapott állást az áramlopási ügyben érintett DK-s politikus

Baranyi Facebook-posztjában hozzáteszi, hogy ha ez még nem lenne elég, ráadás, hogy a politikus egyenesen pénzügyi vezetői állást kap az önkormányzat egyik cégénél. Mint kiderült, erről ráadásul már áprilisban döntött a kerület köztisztaságáért felelős cég igazgatója, de nem tájékoztatta a városvezetést. 

Szabálysértési tárgyalás lefolytatására vár a DK-s áramtolvaj, Borka-Szász Tamás ügye. Hatalmas botrányt váltott ki ugyanis, hogy Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester közvetlen munkatársáról tavaly ősszel kiderült: 

az önkormányzat épületében illegálisan vételezett árammal működtetett számítógépen folytatott bitcoinbányászatot.

Ugyan Borka-Szász Tamás lemondott VII. kerületi képviselői posztjáról és a Demokratikus Koalícióból is kilépett, hogy mentse pártját a botránytól, viszont korábban több újságcikkben is felvetették, hogyan folytathatta titokban illegális tevékenységét egy olyan irodában, ahová a Niedermüller Péter polgármester vezette önkormányzat bármely munkatársa beléphetett.

Az ügy miatt 2020. október 16-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda tartott házkutatást, de a nyomozást időközben átvette BRFK, mivel kiderült: az áramlopással okozott kár nem éri el a bűncselekményi minősítés értékhatárát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!