2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Felháborodtak Botka kijelentésén

Felháborítónak és nemzeti ünnephez méltatlannak tartja Botka László augusztus 20-ai beszédét három szegedi civil szervezet. A szocialista polgármester ugyanis tegnap ünnepi beszédében a jobboldali önkormányzati képviselőket vádolta a közpénzek elherdálásával, a Fidesz által is támogatott polgármesterjelöltről pedig azt állította, hogy krumpliadományokkal akarja megvenni a szegediek bizalmát.

Kihívóját támadta Szeged szocialista polgármestere, amikor augusztus 20-i beszédében egyértelműen Kothenz János karitatív munkájára célzott. A Fidesz által is támogatott jobboldali polgármesterjelölt ugyanis a múlt hónapban több ezer szegedinek osztott ki élelmiszercsomagokat. „Szeged nem eladó sem felelőtlen ígéretekért és végképp nem néhány kiló krumpliért” – fogalmazott Botka László.

A krumpliosztást szervező egyik egyesület tagjai szerint Botka László tájékozatlan, hiszen ők már hat éve segítenek a rászoruló családokon. A Lakótelepi Emberek Érdek-képviseleti Társulása ezért felháborítónak tartja az MSZP-s polgármester kijelentését.

„Nem az a célunk, hogy krumplival vásároljunk bárkit, hanem pontosan az a célunk, hogy az itt élő emberek jól érezzék magukat és azt tudják mondani, hogy valahova tartozunk” – mondta el Balogh Zsolt, az egyesület elnöke.

Ünnepi beszédében Botka László egyébként a jobboldali önkormányzati képviselőket is rágalmazta. „Nem hittem volna, hogy nem akarják megmutatni, jobbat és többet tudnak tenni a közért. Ehelyett felelőtlenül, kizárólag saját érdekeiknek megfelelően gátlástalanul herdálják a közpénzt, miközben másokra mutogatnak és azt szajkózták: minél rosszabb neki, annál jobb nekünk” – fogalmazott.

„Ez egy klasszikus szocialista beszéd volt, a polgármester hűen a pártjához az ellenfelét azzal vádolta meg, aminek elkövetésére önmaga készül, vagy hát amit ő maga követett el” – reagált Gyimesi László fideszes képviselő.

A Fidesz szerint míg a képviselőik a körzeteikben az emberek életminőségén javítottak, Botka László ismét csak ígérget.

„Ebben a kampányban a városunk polgármestere most ígéri meg negyedik alkalommal a harmadik hidat, és most ígéri meg negyedik alkalommal a fedett uszodát. Valóban most már példátlan egyébként Magyarországon, hogy nem hogy egy ekkora méretű, de sokkal kisebb városoknak is vannak fedett uszodái” – fejtette ki Gyimesi László.

A Fidesz szerint Botka László az elmúlt 12 év alatt csak eladósította a várost, a kormány viszont Szeged 14 milliárd forintos tartozását teljesen átvállalta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!