2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Fekete-Győr András még mindig fegyvert akar szállítani az ukránoknak

A Momentum frakcióvezetője továbbra is fegyvereket küldene Ukrajnába, vagyis a véleménye nem változott 2022 februárja óta. Ennek ellenére úgy véli, hogy a kampányban ezt le kellett volna tagadniuk – olvasható az Origó cikkében.

  • Fekete-Győr András még mindig fegyvert akar szállítani az ukránoknak

Fekete-Győr András szerint tisztességesebb lett volna, ha fegyverekkel segítjük az ukránokat. A Momentum Mozgalom korábbi elnöke – jelenleg a párt parlamenti frakciójának vezetője – a Klubrádió Megbeszéljük… című műsorában adott interjút kedden, amikor a műsorvezető, Bolgár György arról faggatta, hogy vajon ha az ellenzék a választási kampányban elfogadta volna Fekete-Győr véleményét és a baloldal a fegyverszállítások mellett tesz hitet, akkor meggyőzőbbek lettek volna a választók szemében?

– Meggyőzőbb nem lett volna, tisztességesebb viszont igen – válaszolta a frakcióvezető. Hozzátette: „Ha megnézik az unió tagállamait, és akár a környező, szomszédos országokat, a románokat, cseheket, szlovákokat, szlovéneket, akkor mindegyik ország segítette az ukrán nemzetet a honvédő háborúban, többek között egyébként humanitárius, de fegyverszállítmányokkal is. A fél világ tulajdonképpen ezt csinálja.”

A frakcióvezető elmondta, hogy szerinte a kárpátaljai honfitársainkon segített volna a magyar kormány, ha fegyvereket küldenek az ukrán kormánynak az oroszok elleni védekezéshez. Az érvelés több ponton is sántít: egyrészt az oroszok az eddigiek alapján nem is terveztek megtámadni magyarlakta területeket. Másrészt épp az ukrán kormány volt az, amely jogfosztó törvényt hozott a magyar kisebbség ellen, ami után erősen kérdéses, hogy az ukrajnai honfitársaink milyen segítségre számíthatnak az ukrán államtól – írja az Origó.

Ismert: Fekete-Győr András már a háború február 24-i kirobbanása előtt írt véleménycikkében a fegyverszállítások megindítása mellett kardoskodott.

Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára, hogy ezzel is hozzájáruljunk a kárpátaljai magyar kisebbségek védelméhez

– írta a Magyar Hang című balliberális médium hasábjain.

Úgy tűnik, akkori politikája, amely miatt Magyarország belesodródhatna egy nyílt háborúba, még mindig aktuális.

A Klubrádió keddi adásában a műsorvezető egyébként azt is megkérdezte Fekete-Győrtől, hogy mi lett volna jó ellenzéki üzenet a választók felé. – Amit a Fidesz mondott – válaszolta a Momentum korábbi elnöke. 

Magyarán: Fekete-Győr továbbra is fegyvert szállítana, csak most már előtte letagadná.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

 

Borítókép: Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Debrecenben a Kossuth téren (Forrás: Hajdú-Bihari Napló/Kiss Annamarie)

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot + videó

Kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot + videó

A Napi aktuális vendége Pócza István a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között ezekről a témákról beszélgetett: agresszívan lökdösődött Manfred Weber munkatársa, amikor a néppárt elnökét akarták kérdezni, kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tüntetést szervezett Bayer Zsolt a hazánkat sújtó ítélet ellen + videó

Tüntetést szervezett Bayer Zsolt a hazánkat sújtó ítélet ellen + videó

Bayer Zsolt rámutatott: "Fogalmazzuk meg másképp. Ez a világ a Soros-féle nyitott társadalom, a határok nélküli összenyitott világ és az Európai Parlament, a Bizottság és a Bíróság tagjainak nagy részét ugyanaz a vén gazember fizeti. Mi pedig, mi pedig ki fogunk maradni ebből az elmebajból. Ki fogunk maradni bármi áron."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!