2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Fekete-Győr András: Gyurcsány elvesztette a kontrollt saját pártja felett

"Gyurcsány elvesztette a kontrollt saját pártja felett". Ezt Fekete-Győr András jelentette ki egy lapinterjúban. A Momentum elnöke a gödi ügy kapcsán nyilatkozta ezt.

  • Fekete-Győr András: Gyurcsány elvesztette a kontrollt saját pártja felett

Fekete-Győr szerint a gödi helyzet nem országos jelenség, hanem egy csúnya kivétel, és nem lát összefüggést a város ellenzéki együttműködésének felbomlása, és az országos együttműködés között.

A Momentum elnöke már többször élesen bírálta az ellenzéki összefogást és Gyurcsány Ferencet is, ám most mégis felsorakoztak a DK elnöke mögé.

Néhány évvel ezelőtt még ezt üzente a Momentum elnöke. Fekete-Győr András pártjuk megalakulása óta azt állította, hogy ők soha senkivel sem fognak össze.

Gyurcsány Ferencről pedig többször is meglepő kijelentéseket tett.

Fekete-Győr 2017-ben például azt mondta – idézem: jó lenne, ha Gyurcsány eltakarodna. - Ennek ellenére nemrég bejelentették, hogy csatlakoznak az ellenzéki összefogáshoz és felsorakoznak a Gyurcsány-párt mögé.

Három hete még kamerák kereszttüzében barátkozott a két politikus, ugyanis komoly feszültséget keltett közöttük a gödi ügy - ezért a pártelnökök többször is egyeztettek. A konfliktus onnan indult, hogy Göd Momentumos polgármestere kijelentette, nem tud együttműködni a baloldali alpolgármestereivel.

Válaszként az ellenzéki többségű testület felmentette a polgármestert, később hangfelvételekkel üzentek egymásnak a pártok.

Fekete-Győr András arról is beszélt, hogy egy választási győzelem esetén elszámoltatná leendő szövetségeseit, a korábban vezető tisztségeket betöltő baloldali politikusokat is.

Kerestük Fekete-Győr Andrást és a Gyurcsány pártot is – ám adásunkig nem értük el őket.

Az ellenzéki pártok viszont az ATV-ben kommentálták a két politikus közti feszültséget. A szocialista főpolgármester-helyettes szerint benne volt a levegőben, hogy előbb utóbb valahol borul az ellenzéki összefogás.

A Párbeszéd szerint inkább most derüljön fény a konfliktusokra, mint 2022-ben.

Közben közös kormányzásra készül Gyurcsány Ferenccel az LMP - erről a párt elnökségi titkára beszélt Magyarország élőben című műsorunkban. Kanász-Nagy Máté szerint a szavazók az elmúlt tíz évben arról döntöttek, hogy a DK elnökének helye van a magyar közéletben, így őt nem lehet megkerülni.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!