2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Falus Ferenc lehet a baloldal közös főpolgármester-jelöltje

Falus Ferenc volt országos tiszti főorvos lehet a baloldal közös főpolgármester-jelöltje.

Falus Ferenc volt országos tiszti főorvos lehet a baloldal közös főpolgármester-jelöltje. Ezt ugyan a tegnapi tárgyalás után még nem erősítették meg az ellenzéki pártok, ma reggel az ATV-ben az Együtt–PM-es Karácsony Gergely már elismerte a jelölt személyét. Falus Ferenc a Nyírő Gyula Kórházat és a Nemzeti Egészségügyi Tanácsot is vezette, tiszti főorvossá Gyurcsány Ferenc nevezte ki még miniszterelnökként. Falus emellett tagja volt az MSZP-nek, később pedig az Együtt–PM Szövetség mögött álló, Bajnai-féle Haza és Haladás Alapítvány okiratát is aláírta.

Bár Falus Ferenc jelölését már több baloldali forrás is megerősítette, Horváth Csaba az ATV reggeli műsorában arról beszélt: az MSZP ultimátumot kapott a többi párttól, de szerinte ezt még nem fogadták el, tehát nincs megállapodás a főpolgármester-jelöltről. Ezzel szemben az Együtt–PM egyik társelnöke az ATV-ben lényegében elismerte, hogy a baloldali pártok tegnap megállapodtak Falus Ferenc indításáról. Karácsony Gergely szerint Horváth Csaba a saját érdekeit képviseli. A szocialisták kispesti elnöke szerint ugyanakkor jó jelöltnek tartanák Falus Ferencet. Burány Sándor azonban nem vett részt a baloldali tárgyalásokon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!