2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Falus kellemetlen helyzetbe került a kamerák előtt

Már befejezett, illetve előkészítés alatt álló fejlesztéseket kért számon Budapest jelenlegi vezetésén a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje. Falus Ferenc az Óbudai Gázgyár felújított tornyai előtt kifogásolta a terület rehabilitációjának elmaradását. Tarlós István szerint kihívója nyilatkozatai teljes ismerethiányról tanúskodnak.

A baloldali kis pártok közös főpolgármester-jelöltje szerint Budapest és a harmadik kerület vezetése a mai napig adós az Óbudai Gázgyár területének rehabilitálásával. Falus Ferenc azonban összekevert bizonyos fejlesztéseket, és egy ott álló táblán az épületek állagmegóvó munkálatainak határidejét mutogatta.

A gázgyár évtizedeken át pusztuló, életveszélyessé vált tornyait – ellentétben Falus állításaival – a közelmúltban újították fel. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt éppen e tornyok előtt tartott sajtótájékoztatót.

Tarlós István főpolgármester a BKV új, Deák téri ügyfélközpontjának átadásán reagált baloldali kihívójának felvetésére. „Kénytelen vagyok azt mondani, hogy örülünk az ilyen nyilatkozatoknak, mert tetten érhető bennünk a teljes ismeret- és tényhiány” – nyilatkozta.

A baloldali jelölt a terület kármentesítését is számon kérte a jelenlegi városvezetésen. A Dunára veszélyes vegyszerek kivonását azonban pont Demszky Gábor ígérgette másfél évtizeden keresztül, konkrét lépések viszont 2010-ig nem történtek az ügyben. Azóta – az épületfelújításon túl – elkészült a kerületi szabályozási terv, a gázgyár területének tulajdonosa, a Fővárosi Gázművek pedig már elkezdte a kármentesítéshez szükséges engedélyek beszerzését.

„Már 2009-ben, az előző fővárosi vezetésnél szorgalmaztuk azt, hogy a kármentesítés minél hamarabb megvalósuljon. Ebben a ciklusban sikerült előlépni, a kerület elfogadott egy kerületi szabályozási tervet, a fővárossal településrendezési szerződést kötöttünk, amelyben rögzítettük, hogy a kerületnek mik az elvárásai a kármentesítés kapcsán. Én úgy tudom, hogy a gázművek elkészítette a beavatkozási tanulmánytervet, amelyet a közeljövőben kell hogy elfogadjon a környezetvédelmi hatóság” – fejtette ki Bús Balázs polgármester.

A kerületvezető hozzátette: az elmúlt évek előkészítő munkájának eredményeképpen hamarosan megkezdődhet a környezetvédelmi beruházás, az egykori gázgyár épületeit pedig ezzel párhuzamosan kulturális és szabadidő-központtá alakítják át a tervek szerint.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!