2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Falus a kormány ellensúlya akar lenni

A kormány ellensúlya akar lenni Budapesten Falus Ferenc. A baloldali főpolgármester-jelölt ennek jegyében megakadályozná, hogy a Miniszterelnökség a Budai Várba költözhessen. Mai programbemutatóján meghosszabbított 4-es metrót és ingyen köztéri internetet is ígért, de odafért a tervek közé a babakocsis apukák közlekedésének segítése is. Falus átláthatósággal és számonkérhetőséggel kampányolt, majd bírálta a jelenlegi városvezetést és a kormányt.

Először a Demokratikus Koalíció, az Együtt-PM és az MSZP polgármester-jelöltjei töltötték meg az egyik VI. kerületi irodaház alagsori rendezvénytermét, majd megérkezett a három párt közös főpolgármester-jelöltje is.

Falus Ferenc elsőként a miatta visszaléptetett szocialista riválisával, Horváth Csabával rázott kezet. De jutott a volt tiszti főorvos baráti üdvözléséből a Gyurcsány-párt fővárosi listavezetőjének is, aki 2002-ben akart főpolgármester lenni, csak akkor még az MSZP színeiben.

Az Együtt-PM listáján induló főpolgármester-jelöltet a párt ügyvezető társelnöke konferálta fel. Szigetvári Viktor azt mondta: szerinte nincs gond Falus Ferenc ismertségével és a programjával sem. Ugyanakkor Tarlós István főpolgármester és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter közötti vitát tévésorozatba illőnek nevezte.

„A cicaharc az önmagában komikus, csak az a probléma, hogy a budapesti fejlesztések jövőjéről, a budapesti szociális biztonságról, a tömegközlekedés biztonságáról és a közéletünk biztonságáról szól. Mi egy demokratikus, átlátható, jól működő Budapestet szeretnénk” - fogalmazott Szigetvári Viktor.

Bár korábban az időjárástól tette függővé a programjának ismertetését, a fedett helyszínen Falus Ferenc 20 perc alatt felolvasta kortesbeszédét. Programja három pillérre, az innovációra, a számon kérhetőségre és a biztonságra épül. Ez utóbbi a 3-as metró felújításának felgyorsítását és a 4-es metró fejlesztését kiemelt helyen említi.

„Meg kell hosszabbítanunk a 4-es metrót. A 4-es metró csak akkor használható jól és akkor tökéletes, ha a Bosnyák tértől egészen Budaörsig kimegy, lehetővé teszi azt, hogy P+R parkolókat építsünk a két végére és megsegítsük ezzel is a belvárosnak a közlekedését” - fejtette ki.

Falus azt is mondta: a kormány ellensúlya akar lenni Budapesten. Ennek jegyében megakadályozná, hogy a Miniszterelnökség a Budai Várba költözhessen.

„Ez nem egy aprópénz, ez körülbelül annyi, mint a 4-es metrónak a teljes beruházási költsége. A kérdés az, hogy erre van-e pillanatnyilag kedvünk pénz költeni, ezt közösen kellene megbeszélni, hogy mit, mikor tartunk fontosnak” - fogalmazott.

A tervek közé odafért még a babakocsis szülők közlekedésének segítése, a hídépítés a Dunán és az ingyenes köztéri internet is. Falus e mellé átláthatóságot ígért és azt, hogy csírájában fojtja el a korrupciót. A szocialista Horváth Csaba elégedetten nyilatkozott a programismertetés után.

„Ez a program nagyjából 95 százalékban fedi a szocialisták által kidolgozott odafigyelő, tiszta és biztonságos Budapestet programját. Éppen ezért én örülök, hogy az Együtt-PM főpolgármester-jelöltje, aki az MSZP és a DK is támogat megfontolta és beemelte a saját programjába a programunk legnagyobb részét” - fejtette ki.

Falus Ferenc legközelebbi fellépése szombaton lesz a Demokratikus Koalíció tüntetésén, ahol a baloldali kis pártok főpolgármester-jelöltje Gyurcsány Ferenccel és Horváth Csabával együtt áll majd színpadra.

Tarlós: Betarthatatlan

Tarlós István betarthatatlannak nevezte baloldali riválisának választási programját. A főpolgármester egy más témájú pénteki rendezvényen azt mondta: Falus Ferenc programja abban a tudatban készült, hogy úgysem fogják soha számon kérni. Tarlós István szerint a nyilvánosságra került pontok a teljes inkompetenciáról árulkodnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!