2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Csinibaba

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Ez a biztosíték az adósságtömeg ellen

A rövidesen bevezetésre kerülő kancellária rendszer lesz a biztosíték arra, hogy a jövőben egyes felsőoktatási intézmények ne halmozzanak fel kezelhetetlenül nagy adósságtömeget – közölte Magyarország élőben című műsorunkban Rétvári Bence.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hangsúlyozta: egy-egy egyetem súlyos pénzügyi helyzetét nem bűncselekmény idézte elő, hanem a rossz gazdálkodás.

– El is fogadtuk azt a törvényt már a nyári rendkívüli ülésszaknak a végén, amelyik a felsőoktatási törvényt módosította és a kancellári rendszert vezeti be az egyetemeken. Ennek pont az a lényege, hogy a rektorok, akik tudományos munkásságuk miatt lettek az egyetemek első számú vezetői, ők maradnak is az első számú tudományos vezetők az egyetemen, de emellett egy óriási vagyontömeget is igazgatnak. Tudhatjuk, hogy 10 milliárdos költségvetése van egy-egy nagyobb egyetemnek, és hát nyilván ehhez nagyon nagyfokú szakértelem kell és hát más fokú szemlélet. Nem feltétlenül a legjobb tudós az, aki legjobb gazdálkodási vezető is – közölte Rétvári Bence.


Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lelepleződött Magyar Péter

Lelepleződött Magyar Péter

Magyar Péter hazudott – írja az Origo. Nem a párt neve miatt választotta a Tisza Pártot, hanem mert pontosan ismerte őket. Az összekötőkapocs pedig a piramisjátékért 4 évig börtönben ült anyós jelölt volt. S. Máriának ugyanis ugyanebben a piramisjátékban bűntársa volt a Tisza Párt alapítója.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!