2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Erdőben bujkáló migránsokat akartak továbbszállítani

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt két román férfival szemben, akik a telefonjukra kapott gps koordináták szerinti helyszínen 9 férőhelyes furgonjukba a közeli erdőből kiszaladó, addig ott bujkáló 11 afgán migránst akarták éppen felvenni, amikor a határvadászok tetten érték őket.

  • Erdőben bujkáló migránsokat akartak továbbszállítani

A vádirat szerint a két román férfi idén február 26-án a reggeli órákban azért jött egy kilenc személyes, bérelt furgonnal Magyarországra, hogy a korábban Szerbiából Magyarországra szökött harmadik országbéli személyek Ausztriába jutásában segítsen. A vádlottak kora délután Mélykút külterületén várakoztak, hogy a közeli erdőben bujkáló migránsokat felvegyék. A vádlottak és megbízójuk telefonos összeköttetésben volt, a találkozás helyszínének GPS koordinátáit az ismeretlen megbízó az egyik román férfi telefonjára küldte el.

Ugyanez a vádlott a bérelt furgonról készült fotót a megbízóhoz továbbította, így az erdőben várakozó 11 afgán migráns be tudta azonosítani a rájuk váró járművet és a gyors továbbhaladás érdekében a gépkocsihoz futott. A jobb hátsó tolóajtón próbáltak beszállni, amikor a Bács-Kiskun megyei határvadász járőrök a helyszínre érkeztek és a vádlottakat, valamint a 11 afgán állampolgárt elfogták. Mindkét vádlott fizetség fejében vállalta a szállítást. Az ügyészség a két román férfit vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja, ezért velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfiak ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság hoz döntést.

A helyszíneléskor készült fotók az ügyészség honlapján (www.ugyeszseg.hu) hamarosan elérhetők.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!