2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Érdeklődött a külföldi politikai beavatkozás iránt a dollárbaloldal főnöke

Korányi Dávid a titkosszolgálatokról, valamint a kémekről szóló olvasmányokkal gazdagította a tudását.

  • Érdeklődött a külföldi politikai beavatkozás iránt a dollárbaloldal főnöke

Titkosszolgálatokról, külföldi beavatkozások megszervezéséről, kémekről és szovjet gyilkosokról szeret olvasni Korányi Dávid, a dollárbaloldal háttérfigurájának nevezett baloldali politikus – hívta fel a figyelmet cikkében a Tűzfalcsoport. Mint írják, egy dokumentumfilmben, ami a dollárbaloldal piszkos ügyeiről készült, feltűnt egy fotó, amelyet Korányi tett közzé az Instagramon.

Ezen látható, hogy miket olvas Karácsony Gergely főpolgármester volt városdiplomáciai főtanácsadója, az Action for Democracy alapítója és ügyvezetője, Bajnai Gordon miniszterelnök korábbi főtanácsadója.

Korányi polcán megtalálható a The Secret History of Mi6, ami a brit hírszerző szolgálat titkos történetét mutatja be. Egy másik könyv a Peaceland: Conflict Resolution and the Everyday Politics of International Intervention címet viseli és témáját tekintve a nemzetközi beavatkozásokról szól. 

Ugyanakkor Richard Holbrooke amerikai diplomata és befektetési bankár életműve is ott lapul a polcon az egyik leghíresebb magyar szélhámos kém, Trebitsch Ignácról szóló életrajzi mű mellett.

Ám Korányi nemcsak nyugati kémekről vagy kémszervezetekről, esetleg katonai beavatkozásokról szeret olvasni, hanem a szovjet kémek világa is érdekelheti őt, hiszen polcán megtalálható a Special Tasks: The Memoirs of an Unwanted Witness — A Soviet Spymaster című mű, amely magyarul a következő címet viseli: „Különleges feladatok: Egy nem kívánt tanú emlékiratai – A szovjet kémmester” A könyv Pavel Szudoplatov önéletrajza, aki a Szovjetunió hírszerző szolgálatainak tagja volt. Szudoplatov a likvidálások szakértőjeként dolgozott, többek között az ő nevéhez köthető a Lev Trockij elleni merénylet is.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az említett dokumentumfilmben Korányi Dávidról – aki Bajnai Gordon miniszterelnök mellett is dolgozott, majd 2010 után az energiaszektorban folytatta munkáját – előástak egy olyan 2015-ös felvételt, amelyen már akkor arról beszél, hogy az Oroszországra kivetett szankciókat fenn kell tartani, és meg kell hosszabbítani (ekkoriban a Krím elcsatolása miatt hoztak szankciókat az oroszok ellen). 

A 2019 után Karácsony Gergely főtanácsadójaként dolgozó Korányi Dávid azt is mondja a hét évvel ezelőtti felvételen, hogy Európa orosz gáztól való függését csökkenteni kell.

Ismert: Márki-Zay Péter nemrég maga ismerte el, hogy júniusban, tehát jóval az országgyűlési választások után is több száz milliós támogatást kapott az általa alapított MMM az Egyesült Államokból. A támogatás egy összegben érkezett az MMM-hez a Korányi Dávid vezette Action for Democracy nevű amerikai alapítványtól, amelytől egyébként korábban is kaptak már „három-négy nagyobb tételt”.

Borítókép: Korányi Dávid (Fotó: Metropol)

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Macron elnök bejelentése aggodalomra ad okot

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Macron elnök bejelentése aggodalomra ad okot

Aggodalomra ad okot Macron elnök bejelentése, ezért is nagyon fontos, hogy Magyarország fenntartsa álláspontját: nem küld fegyvert Ukrajnába, ragaszkodik a tűzszünethez és a béketárgyalások mielőbbi megkezdésére szólítja fel a harcoló feleket – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a véderő-, katonai és légügyi attaséknak tartott értekezleten kedden Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!