2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szerelmes biciklisták 11:00

Belföld

EP-választás: előzetes eredmény csak 23 óra után

Majdnem nyolcezer, magyarországi lakhellyel rendelkező, de más uniós állampolgárságú szavazó adja le a voksát Budapesten az európai parlamenti (EP-) választáson.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője azt mondta: a magyar állampolgárok szombatig jelentkezhetnek a külképviseleti szavazásra. Eddig több mint hatezren igényelték ezt. Aki pedig Magyarországon, de a lakóhelyétől távol szeretne szavazni, jövő hét péntekig jelezheti ezt interneten a választási irodának. Eddig 21 ezren éltek a lehetőséggel. A május 25-i európai parlamenti választáson várhatóan este 23 óra után hirdetnek előzetes eredményt.

„19 órakor zárnak majd a szavazókörök, ott megtörténik a szavazatok összeszámlálása, jegyzőkönyvek kitöltése, természetesen közben informatikailag érkeznek hozzánk az adatok, de nyilvánosságra hozni csak este 23-kor lehet az eredményeket, mert 23 óráig Olaszországban szavaznak. Tehát este 23 órát követően fogunk tudni eredményt mutatni, akkor feltehetően már majdnem a végleges eredményt fogják tudni látni” – mondta Pálffy Ilona NVI-elnök a Hír TV-nek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!