2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Emléktúrával tisztelegtek a doni hősök előtt

Emléktúrával tisztelegtek a doni hősök előtt Vas megyében. Az elmúlt két napban összesen ötven kilométert meneteltek a résztvevők – ma értek Szombathelyre. A megemlékezést a Magyar Tartalékosok Szövetségének hagyományőrzői szervezték.

Összesen száznegyvenen, második világháborús és jelenlegi honvédségi egyenruhákban tették meg az ötven kilométeres távot. A 14. alkalommal megtartott emléktúrához német, cseh, szerb és olasz hagyományőrzők és tartalékosok is csatlakoztak.

Két nap alatt meneteltek Balogunyomból Szombathelyre, ahol szentmisével emlékeztek a Don-kanyarban elveszett második magyar hadseregre. „Hadd fogalmazzak meg egy személyes véleményt: a doni hadsereg olyan haderővel ütközött meg akkor, 1943-ban, hogy nyugodtan mondhatom az akkori világ legerősebb haderejének. Ez a  Vörös Hadsereg nemcsak a magyar hadsereget, hanem szétzúzta a nála jóval jobban felszerelt német és olasz hadsereget is. És ezek a férfiak ebben a helyzetben is helytálltak” – fogalmazott Töll László, a HM társadalmi kapcsolatok és háborús kegyeleti főosztály vezetője. Hozzátette: az orosz féllel kötött megállapodásnak köszönhetően a magyar történészek immár korlátozás nélkül kutathatják a doni csatáról orosz levéltárakban őrzött dokumentumokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!