2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Embercsempészek és illegális migránsok elfogása Bátmonostornál

Az egyik esetben elmenekült a csempész, de a rendőrök rövid időn belül megtalálták.

  • Embercsempészek és illegális migránsok elfogása Bátmonostornál

A készenléti rendőrök észleltek, majd állítottak meg egy személyautót Bátmonostornál 2021. július 24-én 9 óra 50 perckor. A magyar forgalmi rendszámú autót egy 57 éves magyar férfi vezette. Mivel az autóban embercsempészésre utaló nyomokat találtak a rendőrök, ezért terepkutatásba kezdtek, és a hat külföldi gyalogos férfit rövidesen meg is találták. Török, líbiai és algériai állampolgárnak vallották magukat.

Aznap 20 óra 25 perckor, szintén Bátmonostoron a Készenléti Rendőrség járőrei ellenőriztek egy magyar forgalmi rendszámú személyautót, amelynek vezetője az intézkedés megkezdése előtt elszaladt. A járműben öt, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. Kiderült, hogy mindannyian jogellenesen lépték át az államhatárt Szerbia irányából. A rendőrök a jármű vezetőjét keresni kezdték, és két órán belül elfogták a nyírgyulaji férfit.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett gyanújával folytat eljárást a két magyar férfi ellen, bűnügyi őrizetbe kerültek. A rendőrség előterjesztést tett a letartóztatásuk indítványozására.  

Az illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Police.hu

Kép:Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!