2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Embercsempész banda tagjai rendőrkézen

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai összehangolt akciót szerveztek a fővárosi gyanúsítottak elfogása érdekében.

  • Embercsempész banda tagjai rendőrkézen

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai összehangolt akciót szerveztek a fővárosi gyanúsítottak elfogása érdekében.

 

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt két héttel ezelőtt eljárást indított egy magyar férfival szemben, aki a gyanú szerint 10 határsértőt próbált meg Nyugat-Európába juttatni. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfiről kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésével két arab származású, Budapesten lakó külföldi bízta meg.

A külföldiek elfogására a megyei nyomozók nagyszabású akciót terveztek. A felderítő osztály, a gazdaságvédelmi osztály, a bűnügyi technikusok, valamint a megyei közterületi támogató alosztály munkatársai egyaránt bekapcsolódtak a gyanúsítottak elfogásába és elszámoltatásába.

A rendőrök a közelmúltban több fővárosi ingatlanban hajtottak végre kutatást részben a bizonyítási eszközök megszerzése, részben pedig a bűnös tevékenységből származó vagyon visszaszerzése érdekében. Ennek során – a 36 éves gyanúsítottól – 3 millió forint készpénzt, drága mobiltelefont, nagyértékű személygépjárművet foglaltak le. A zsaruk ráleltek több mint 8000 euróra is, ám meglepetés ért mindenkit a valuta megvizsgálásakor: a pénz jó minőségű hamisítványnak bizonyult.

Tettestársára, egy 42 éves algériai származású migránsra néhány házzal távolabb találtak rá. Az ő bérleményében kábítószer-gyanús anyagot foglaltak le. A férfi egy saját fényképével ellátott, francia tartózkodási engedéllyel próbálta igazolni magát, ám utóbb ez is hamisnak bizonyult.

A két külföldit – már elfogott társukhoz hasonlóan – embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai esetükben is előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Kecskemét Járásbíróság a Bajai Járási Ügyészség indítványa alapján elrendelte a kényszerintézkedést mindkettejük esetében.

 

 

police.hu

kép:police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A NAIH vizsgálja Magyar Péter listázós kijelentéseit + videó

A NAIH vizsgálja Magyar Péter listázós kijelentéseit + videó

A Napi aktuális vendége Péterfalvi Attila, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal elnöke volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között arról beszélgettek, hogy Magyar Péter az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletezte egy bejegyzésben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!