2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:45

Belföld

Elvérzett az élettársa által megszúrt férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Szegedi Ítélőtábla felé a Kecskeméti Törvényszék azon ítéletének helyben hagyását, melyben egy középkorú, kecskeméti nővel szemben halált okozó testi sértés bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és 3 év közügyektől eltiltás kiszabására került sor.

  • Elvérzett az élettársa által megszúrt férfi

A nővel szemben azért indult büntetőeljárás, mert 2019-ben Húsvétkor egész napos közös italozást követően, egy ismeretlen okból kialakult konfliktus során, egy hosszú pengéjű késsel combon szúrta élettársát, aki a verőér sérülése miatt rövid időn belül elvérzett.

A helyszínre érkező mentősök már csak a sértett halálának beálltát tudták megállapítani. A vádlott nem ismerte be cselekménye elkövetését. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést, ezért az nem emelkedett jogerőre. Az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség megítélése szerint a törvényszék ítélete megalapozott, a vádlott bűnösségének megállapítására helyesen került sor, azonban a kiszabott büntetés enyhe, az a büntetési célok elérését nem biztosítja megfelelően.

Tekintve azonban, hogy a vádlott terhére fellebbezés bejelentésére nem került sor, az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla nem kerülhet abba a helyzetbe, hogy a büntetést súlyosítsa.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!