2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Előzetesbe helyezték a combinós gyilkost

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki pénteken a villamos elé lökött egy idős nőt a fővárosban. Az asszony a helyszínen meghalt. A 41 éves gyanúsított tagadta, hogy szándékosan követte el tettét.

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság ma azt a férfit, aki pénteken a villamos elé lökött egy idős nőt a fővárosban. Az asszony a helyszínen meghalt. A szakemberek szerint az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet 2007-es bezárása óta egyre több az erőszakoskodó pszichiátriai beteg.

Három nyomozó kísérte ki a megbilincselt férfit a bíróságról. A 41 éves A. Áron Gergely – bár korábban ártatlannak vallotta magát – a Hír TV-nek azt mondta, nem szándékosan lökte az asszonyt a sínek közé.

– Elismeri, hogy…
– Véletlen volt.
– És hogy történt?
– Hosszú, ne haragudjanak, véletlen volt.
– Akkor nem tartja magát bűnösnek?
– Természetesen bűnös vagyok, de gondatlan.

A bíróság harminc napra mégis előzetes letartóztatásba helyezte. „A Fővárosi Főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi előzetes letartóztatását, amelyet a bíróság a mai napon elrendelt” – közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy pénteken a fővárosban, a Margit hídnál a villamossínek közé lökött egy idős asszonyt. Szemtanúk szerint megrúgta, ezért esett be a vágányok közé. Az asszony rögtön meghalt. A férfi állítólag percekkel korábban másokba is belekötött, agresszív volt. Pszichiátriai kezelés alatt állt, a tragédia előtt egy nappal engedték ki.


Rihmer Zoltán professzor a bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet volt főorvosa. Az intézményt 2007-ben, a Gyurcsány-kormány idején szüntették meg, pedig évente tízezer beteget láttak el. Az intézet bezárása után több kórháznak is a háromszorosára nőtt a betegforgalma, emiatt – a professzor szerint – az orvosoknak kevesebb idő jut egy-egy betegre. „A fokozott terhelés, a háromszor akkora betegforgalom nyilván azt jelenti, hogy rövidebb idő alatt kell elbocsátani a beteget, mert jön az új, hogy le tudják fektetni, és ez valahol az ellátás rovására megy” – mondta dr. Rihmer Zoltán.

Az Index úgy tudja, A. Áron Gergely korábban is agresszív volt. A.-t a szülei durva válása viselte meg, utána kezdett el egyre furcsábban viselkedni, és pszichés problémái is ekkor kezdődtek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!