2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Elindul a Nemzeti Konzultáció

A koronavírus-járvány harmadik hullámának letörésével új időszak kezdődik, egyszerre több kihívással - jelentette ki Dömötör Csaba a Kossuth Rádióban. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hangsúlyozta: kormány azt szeretné, ha Magyarország győztesen kerülne ki ebből az időszakból. Ehhez a fő kérdésekben szerinte egyetértésre van szükség, amit a nemzeti konzultáció erősít meg.

  • Elindul a Nemzeti Konzultáció

Egy héttel ezelőtt szinte egész Bécset sokkolta az a hír amikor egy 13 éves lány holtestére bukkantak egy parkban. A gyanú szerint a lányt két afgán migráns gyilkolta meg. Kollégánk Bécsben kérdezte a helyieket, hogy élik meg a tragédiát, és mi a véleményük a migrációról.

Nem értem, ha valaki ideérkezik az országba, védelmet és szabadságot kap, ennek ellenére mégis ilyen rémtettet követ el. Felfoghatatlan" - nyilatkozta egy férfi.

Az elkövetők kábítószert fogyasztottak a bűncselekmény elkövetése előtt, rendőrségi források pedig megerősítették, hogy a 18 éves fiút már korábban kitoloncolták Ausztriából, ez ellen azonban ő szót emelt, 16 éves társának pedig nem is volt menekültstátusza.

Magyarországot is felháborította az eset. A Nemzeti konzultációban is benne lesz a migráció kérdése emlékeztetett Dömötör Csaba a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A járvány betörése nem azt jelentette, hogy a migráció megszűnt volna. Sőt! Csak Magyarországon csak idén közel negyvenezer illegális határátlépési kísérletet jelentettek, ami jelentős növekedés az előző időszakhoz képest. És amikor növekszik a migrációs nyomás, és most is ez a helyzet, akkor fel akarják melegíteni a kötelező szétosztás ötletét, és ez nincsen rendben

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hangsúlyozta: Új időszak kezdődik, egyszerre több kihívással. Dömötör Csaba a migráció mellett ezek közé sorolta a gazdasági problémákat és a környezetvédelmet is.

 

Itt arról az alapelvről kell döntenünk, hogy a környezetvédelmi terheket a nagy szennyező multiknak, vagy minden családnak kell-e viselnie. A kormány szerint nem terhelhetik a családokra a környezetszennyezés terheit, és azt szeretnék, ha a konzultáció eredménye ebben is megerősítést hoznának.

A kérdések egy részében a megélhetéssel, a családi adóvisszatérítéssel, az alacsonyan tartott munkáltatói adókkal és a minimálbér emelésével kapcsolatos véleményeket várnak- hívta fel a figyelmet Dömötör Csaba.

 

Minden ellenkező állítás ellenére a politikai pártok közt ezekben az ügyekben nincs egyetértés. A baloldali kormányzás idején közel 30 százalék volt a munkaadói adók mértéke, ezt a mostani kormány közel a felére csökkentette. Emellett a minimálbér emelésének mértéke sem volt korábban akkora, mint az elmúlt években, és a családtámogatásokat is más elvek mentén képzeli el az ellenzék, mint mi.

A kormány azt szeretné, ha Magyarország győztesen kerülne ki ebből az időszakból. Ehhez a fő kérdésekben egyetértésre van szükség. Dömötör Csaba azt is elmondta, hogy a nemzeti konzultáció postai úton való kézbesítése már elindult. Augusztus végéig lehet majd kitölteni. Mindeközben majd az interneten való elérés is elindul, ami azt jelenti, hogy többféle lesz a konzultáción való részvételre.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!