2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Elhúzódó bértárgyalások

Időhúzással próbálja meg elnyújtani a bértárgyalásokat a pécsi autóbusz közlekedési cég. A Szolidarítás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet a dolgozóknak 25 százalékos béremelést követel. A törvényben előírt sztrájk előtti tárgyalás viszont nem kezdődött el, mert a vállalat vezérigazgatója szabadságra ment. A szakszervezet arra számít, ha nem lesz megegyezés, március közepén lehet megtartani az egyhetes munkabeszüntetést.

  • Elhúzódó bértárgyalások

"A törvény azt mondja, hogy a kezdeményezéstől számított hét napon belül kell megegyezni. A munkáltató, arra hivatkozva, hogy a vezérigazgató szabadságon van, az egyértelmű ez, hogy időhúzás, hisz van helyettese, van jogtanácsosa. Tehát több olyan személyt nevezhetett volna meg az egyeztetés elkezdésére, és majd hétfőn akkor bekapcsolódik. Tehát egyértelmű, hogy időhúzás a munkáltató magatartása."

- mondta Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Péterék sorkatonaságot akarnak

Magyar Péterék sorkatonaságot akarnak

Súlyos mondatok olvashatók a Magyar Péterhez tartozó Discord-csoport Sorkatonaság bevezetése című chatszobájában. A Magyar iránti szimpátiájáról ismert Szeretlek Magyarország portál úgy mutatta be ezt április 6-án, hogy „Magyar Péter aktivistáinak fő kommunikációs felülete”.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!