2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Csernobil öröksége: a Zóna 03:00

Belföld

Elhunyt Hankiss Ágnes

Hetvenegy éves korában elhunyt Hankiss Ágnes, író, pszichológus, korábbi fideszes európai parlamenti képviselő.

  • Elhunyt Hankiss Ágnes

Hankiss Ágnes az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát és doktori fokozatot, majd a jogtudományi karon tanított. 1990 és 1994 között képviselő volt a fővárosi önkormányzatban, majd 2009-től EP-képviselő és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja is volt. Több éven keresztül a HírTV és az Echo TV politikai műsorait vezette. Hankiss Ágnestől Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán búcsúzott, azt írta: "Régi harcostársunktól búcsúzunk. Isten Veled, Ági!"

A kormánypárti EP-képviselők részvétüket fejezték ki

A Fidesz és a KDNP európai parlementi képviselői mély fájdalommal búcsúznak a kedd reggel elhunyt Hankiss Ágnestől.

A parlamenti csoport MTI-hez is eljuttatott közleménye szerint Hankiss Ágnes 2009 és 2014 között a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának tagjaként meghatározó szerepet töltött be a magyar nemzeti érdekek sikeres európai parlamenti képviseletében.

Számos szakbizottsági tagsága mellett 2009 és 2012 között az EP petíciós bizottságának alelnökeként is mindent megtett a magyar polgárok érdekeinek védelmében - írták.

"Személyében a kommunista diktatúra megdöntésének, a magyar szabadság újbóli kiharcolásának fontos alakjától, a polgári Magyarország iskolateremtő kutatóintézeti vezetőjétől is búcsúzunk" - fogalmaztak.

A képviselők részvétüket fejezték ki a családnak és a hozzátartozóknak.

HírTV - MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!