2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Elfogták a magyar embercsempész csoport tagjait

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói a Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együttműködve elfogták annak a magyar állampolgárokból szerveződött és embercsempészésre szakosodott bűnözői csoportnak további két tagját, akik 2021. év elejétől, mintegy félszáz migránst csempésztek vagy kíséreltek meg Nyugat-Európába csempészni.

  • Elfogták a magyar embercsempész csoport tagjait

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. február 3-án a kora délutáni órákban igazoltatták a rendőrök Szegeden a 23 éves Sz. Józsefet, aki egy kistehergépjármű rakterében 19, magát szír állampolgárnak valló személyt szállított. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a feltételezett elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A férfi letartóztatását a Szegedi Járás Bíróság 2021. február 5-én elrendelte.

A további adatgyűjtések eredményeként, a nyomozóknak sikerült azonosítani Sz. József úgynevezett „előfutóját” az abonyi illetékességű T. Alexet, továbbá megbízóját a nagykőrösi K. István Zoltánt.

A bűntársakat 2021. július 6-án a kora reggeli órákban összehangolt intézkedés során lakóhelyeiken fogták el a nyomozók és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési egységének munkatársai. Az ingatlanokban kutatást tartottak, ahonnan mobiltelefonokat, továbbá okiratot foglaltak le.

A két férfit gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették, továbbá kezdeményezték letartóztatásukat.

Ellenük üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 

Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön belföldi vagy külföldi nyaralást tervez ezen a nyáron?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!