2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Életfogytiglant érhet az üzlettárs kivégzése

Megkezdődött a Szolnoki Törvényszéken annak a férfinak a büntetőpere, aki a vád szerint egyik üzlettársát gyilkolta meg nyereségvágyból. Az áldozat a feleségének segített elmenekülni, amikor a vádlott kivégezte.

Tavaly májusban ölték meg az áldozatot. A szolnoki vállalkozót az egyik üzlettársa azzal az ürüggyel kereste fel, hogy megveszi tőle az autóját. A vádlottnak a valóságban nem volt pénze, 20 millió forinttal tartozott különböző hitelintézeteknek.

Az áldozat a feleségével közösen fogadta a vádlottat, aki teleszkópos fémbottal arra kényszerítette az asszonyt, hogy kötözze meg férjét, majd a házban tartott értékeket követelte. A nő ékszereket és pénzt adott át, de végül sikerült elmenekülnie. A vállalkozót viszont az elkövető négy lövéssel kivégezte.

– Az elszenvedett sérülések és a halál bekövetkezte között ok-okozati összefüggés állapítható meg. A halált semminemű orvosi szaksegítséggel sem lehetett volna elhárítani. A bal kézszár sérülését kivéve valamennyi lövés önmagában is halálos eredménnyel járt volna – mondta az ügyész, Balázsné Busku Terézia.


A vádlott a tárgyaláson kérdésekre nem válaszolt, a nyomozóknak tett vallomását Nádor Zoltán bíró olvasta fel. „Soha nem fogalmazódott meg bennem az, hogy az adósságaim miatti gondjaimat úgy oldjam meg, hogy olyan személytől vegyek el pénzt, értékeket, akikről feltételezem, hogy rendelkezik vagyonnal. Az sem felel meg a valóságnak, hogy elhatároztam, hogy a sértettől fogok pénzt szerezni, akár annak megölése útján is.”

A vádlott lánya és élettársa sem tettek vallomást, amihez a törvény szerint joguk volt. Ha a vádlottat jogerősen bűnösnek találják, életfogytig tartó fegyházra is ítélhetik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!