2024. 09. 30. Hétfő Jeromos napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Radar 23:40

Belföld

Egyre romlik a közbiztonság Európában az illegális migránsok miatt + videó

Két helyen gyújtogatott, majd furgonjával boltokba hajtott egy machetés férfi Essenben. Az ámokfutó legkevesebb 31 embert megsebesített.

  • Egyre romlik a közbiztonság Európában az illegális migránsok miatt + videó

Legkevesebb 31 embert megsebesített egy ámokfutó szombaton Németországban. A szír férfi Essen utcáin több házba is beszökött, tüzet gyújtott, furgonnal hajtott neki üzleteknek és épületeknek, majd végül machetével támadt a járókelőkre. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy mi állhat az ügy hátterében.

Azonban nem ez az első eset, hogy egy bevándorló hátterű elkövető tartja rettegésben az európai országok lakosait.

Németországban az elmúlt hetekben több ehhez hasonló támadás is volt. Az egyik legtöbb halálos áldozattal járó ámokfutás még augusztus végén, Solingenben történt. Egy bevándorló hátterű férfi válogatás nélkül késsel támadt a járókelőkre, hárman meghaltak, többen megsebesültek.

"Darabokra törték a szívünket. Mi Solingenben megdöbbenéssel és gyásszal vagyunk tele. Ami tegnap történt a városunkban, alig hagyott aludni valakit közülünk. A város lakói aggódnak, a megöltek, sérültek és érintettek közül sokaknak van családtagjuk és barátjuk ebben a városban. Mérhetetlen a fájdalom amit most érzünk.”- jelentette ki akkor Solingen polgármestere.

Az angliai Southporban több száz gyászoló gyűlt össze augusztus elején, miután egy radikális iszlamista támadó ámokfutásba kezdet. A 17 éves fiatal végzett három gyermekkel, valamint további 8 gyermeket és két felnőttet pedig súlyosan megsebesített.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!