2024. 09. 30. Hétfő Jeromos napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Belföld

Többmilliós megbízással kapcsolatos bevételét „feledkezett meg" bevallani a baloldali politikus

Újra nyomoznak a baloldali önkormányzati képviselő ellen – írta meg a Mandiner. A lap hozzátette: Kassai Dániel pestszentlőrinci városatya vagyonnyilatkozatából kimaradt, hogy a kispesti önkormányzattól milliókat vett fel pályázatfigyelés címén.

  • Többmilliós megbízással kapcsolatos bevételét „feledkezett meg

Hamis magánokirat felhasználása gyanújával újra nyomoznak Kassai Dániel pestszentlőrinci (XVIII. kerület) baloldali önkormányzati képviselő vagyonnyilatkozatával összefüggésben – írja a Magyar Nemzet az ügyészség lapnak küldött válasza alapján.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2023 decemberében rendelt el nyomozást hamis magánokirat felhasználása vétségének gyanúja miatt, majd a felderítési szakban lévő nyomozást 2024 júniusában megszüntette” – fogalmaz az ügyészség és hozzátették, a XVIII. és XIX. kerületi ügyészség a nyomozó hatóság határozatát 2024. szeptember közepén hatályon kívül helyezte, és felhívta a rendőrséget a nyomozásnak – az ügy érdemi elbírálásához szükséges további, vizsgálandó szempontok szerinti – lefolytatására. 

A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy egy éve a Hír TV Célpont című műsorában számolt be arról, hogy hosszú ideig hallgathatta el kispesti (XIX. kerület) munkaszerződését Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselő, a 2020 januári vagyonnyilatkozatában ugyanis nem szerepelt egy korábbi, többmilliós megbízás. Kassai ugyanakkor végig tagadta, hogy törvénytelenséget követett volna el. 

Kiderült, az LMP-t és a Momentumot is megjárt Kassai a XIX. kerületi szocialista vezetésű önkormányzattól kapott lehetőséget, hogy egy évig pályázatfigyelőként tevékenykedjen a kispestieknek. Korábban felmerült annak is a gyanúja, hogy ezt a munkát azért kaphatta, mert a 2018-as választások idején visszalépett a szocialista Kunhalmi Ágnes javára, ám ezt az érintettek határozottan tagadták. 

Szaniszló Sándor pestszentlőrinci polgármester az ügy kirobbanását követően azt nyilatkozta a Hír TV-nek, erről nem beszéltek képviselőtársával, de szerinte ennek nincs is jelentősége. Szaniszló polgármestertársa, a kispesti Gajda Péter úgy fogalmazott, ajánlották nekik a XVIII. kerületi képviselőt, s csupán egy évig álltak vele szerződésben.

A Mandiner megkereste Szaniszló Sándort, hogy kommentálja az ügyet, a XIX. kerületi polgármester azonban egyelőre nem válaszolt a kérdésekre. Amint megteszi, frissítik a cikket.

Forrás: Mandiner

Fotó: Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!