2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Egyezségre törekszik az Ügyvédi Összefogás

Egyezségre törekszik a Budapesti Ügyvédi Kamara újraválasztott vezetésével az Ügyvédi Összefogás.

A kamara szervezeti megújítását meghirdető ügyvédi közösség megtámadta a februári tisztújítás határozatait a bíróságon, a perben ma tartották az első tárgyalást. Az Ügyvédi Összefogás szerint a szavazatszámláló bizottság megalakítása és maga a szavazatszámlálás is szabálytalan volt, továbbá az összeférhetetlenségi szabályokat is megsértették. „Úgy érzem, a mai napon mind abban, hogy a felek álláspontjai közeledjenek, mind abban, hogy az álláspontok egyáltalán megfogalmazódjanak. Nagyot léptek előre a felek, ami nagyon kedvező képet vetít előre, hiszen egy nap alatt sikerült egy akkora haladást elérni, mint – ahogy elnézem – itt hónapok alatt nem sikerült” – mondta Bene Lajos bíró.

A következő tárgyalást június közepére tűzte ki a Fővárosi Törvényszék, a felek addig megpróbálnak megállapodásra jutni egymással.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!