2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Egyetért Magyarországgal az Fratelli D'italia abban, hogy hazánk nem kíván migránsokat átvenni más tagállamoktól + videó

Az olasz kormánypárt szenátora, megérti Magyarország hozzáállását a kötelező kvótához. A Fratelli D'italia női EP képviselői pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy az Európába beáramló iszlám, korlátozza a nők jogait.

  • Egyetért Magyarországgal az Fratelli D'italia abban, hogy hazánk nem kíván migránsokat átvenni más tagállamoktól + videó

Európának felelősséget kell vállalnia és szolidárisnak kell lennie, mert mi egy belépő ország vagyunk. Elképzelhetetlen, hogy Olaszország anyagilag tudja kezelni ezt az áradatot, ami ellen sajnos a kormányunk nem tesz meg mindent, ahogy azt ígérte. Az új migráns paktum pontosan az ellenkező irányba megy, ami Olaszországot illeti - mondta Chiara Appendino baloldali képviselő.

A legnagyobb kormánypárt szenátora azonban úgy látja, hogy az európai országok nem szeretnének szolidárisak lenni és önszántából senki nem venne át szívesen illegális bevándorlókat. Magyarország hozzáállása szerintük teljesen érthető.

Ez normális, ez minden ország hozzáállása. Mondhatjuk, hogy vannak országok, amelyek azt mondják, hogy hajlandóak befogadni, de aztán ahogy Macrón úr tette az Alpokban (ahol én élek), még állatoknak készített csapdákat is állítottak a migránsoknak, hogy ne tudjanak Franciaországba átmenni. Mindannyian nagyon ügyesek amikor beszélni kell, de igazából senki sem akarja ezeket az embereket - mondta Lucio Malan, a legnagyobb kormánypárt szenátora.

Az illegális bevándorlás egyre súlyosabb problémákat okoz az olasz emberek hétköznapjaiban is. Milánóban vannak olyan utcák, ahol este már nem lehet kimenni, de bizonyos kerületekben napközben is egyre több hidzsábos nőt látni. A Liga EP képviselői ezért kampányt indítottak, mert szerintük a nőkre nézve fokozottan veszélyes az iszlám előretörése.

Milánóban vagyok egy piacon. Képzeljék el, hogy ha itt sétálnak olyan, mintha külföldön lennének. Olasz szót egyáltalán nem lehet hallani és szinte minden nőn hidzsáb van. Ez nem a mi Milánónk, ez nem Olaszország.

Az iszlám fátyol az alávetettség szimbóluma. Egy fátyolos nő nem szabad nő - mondta Silvia Sardone EP képviselő, aki hozzátette: most különösen fontos megvédenünk az identitásunkat és a szabadságunkat.

Olaszországba idén május végéig 20.500-an léptek be engedély nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!