2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Egyedülálló támogatásban részesülhet 47 magyar diák

47 magyar fiatal szeptembertől a világ legjobb külföldi egyetemein tanulhat, a Stipendium Peregrinum ösztöndíjjal. A támogatásnak köszönhetően a tandíj, a megélhetési költségek, a szállás, tankönyvek és az utazás megfizetése alól is mentesülnek a diákok.

  • Egyedülálló támogatásban részesülhet 47 magyar diák

"A Stipendium Peregrinum Ösztöndíj lehetővé teszi azt, hogy anyagi helyzettől függetlenül, családi háttértől függetlenül bármelyik tehetséges magyar fiatal eljuthasson a világ egyik legjobb egyetemére, és ott gyarapíthassa a tudását."

Novák Katalin hangsúlyozta: a kormány számára fontos a fiatalok kiemelt támogatása, hiszen - mint mondta - „övék a jövő”, ezért abban is szeretnék segíteni őket, hogy a lehető legmagasabb szintű tanulmányokat folytathassanak a világ legrangosabb felsőoktatási intézményeiben. Tudásukat pedig később Magyarország érdekében, itthon kamatoztassák - szögezte le a miniszter.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

ORFK: több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából szerdán

ORFK: több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából szerdán

Az ukrán-magyar határszakaszon 6292-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5931-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!