2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Egy szigetre száműznék Orbán Viktort

Az MSZP nemmel szavazott, majd kivonult az ülésteremből, az Együtt–PM száműzné Orbánt, a Jobbik szerint program helyett víziót vázolt a miniszterelnök.

A szocialisták nem asszisztálnak ahhoz, hogy az Országgyűlés egy kiüresített díszlet legyen egy pártrendezvényen – jelentette ki Mesterházy Attila pártelnök. Az MSZP nemmel szavazott a miniszterelnök megválasztására, majd kivonult a parlamenti ülésteremből. „A kormányprogram ismeretének a hiánya miatt, a biodíszlet státusz okán úgy döntöttünk, hogy nemmel szavazunk és elhagyjuk az üléstermet” – mondta az MSZP elnöke.

A Demokratikus Koalíció azért fog dolgozni, hogy a kormány mielőbb megbukjon – ez áll a Gyurcsány–párt közleményében. Szerintük ez az egyetlen lehetőség arra, hogy Magyarország ismét demokratikus köztársaság legyen.

Száműzné Orbán Viktort Kónya Péter, az Együtt–PM társelnöke. Ellentétben a Demokratikus Koalíció tagjaival, a Bajnai-féle szövetség négy képviselője részt vett a szavazáson, de nemmel voksoltak a miniszterelnökre. „Orbán Viktor a választási kampányban programot nem hirdetett, azt mondta, hogy folytatjuk. Mi azt szeretnénk, ha Orbán Viktor nem folytatná. A legjobb lenne, ha a Dunán keresnénk egy kis szigetet, és azt a kis szigetet elneveznénk Szent Ilona szigetének és ott folytatná” – nyilatkozta az Együtt–PM társelnöke.

Nem programot mutatott be, hanem víziót vázolt a miniszterelnök – mondta Vona Gábor. A Jobbik elnöke szerint Orbán Viktor gyakran úgy beszél, mint egy jobbikos, de úgy cselekszik,  mint egy MSZP-s. Hozzátette: ugyanakkor szánalmasnak tartja a szocialisták kivonulását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!