2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Bayer show 00:05

Belföld

Ebola: iránymutatást kaptak a magyar kórházak

Körlevelet kaptak a kórházak a kormányhivataloktól arról, hogy mi a teendőjük ebolagyanú esetén. Készülnek az egyetemek is külföldi diákjaik szűrésére.

Körlevelet kaptak a kórházak a kormányhivataloktól arról, mi a teendőjük ebolagyanú esetén – tudta meg a Magyar Nemzet. A fővárosi Uzsoki Utcai Kórházban az iránymutatás alapján már egészségügyi felszereléseket csoportosítottak át. A védőszemüvegből, orvosi kesztyűből és védőruhából álló csomagot a sürgősségi osztályon őrzik. A lapnak a Szent László Kórház főorvosa azt mondta: nem kell tartani attól, hogy a járvány Magyarországon is megjelenik. Szlávik János szerint ugyanis kicsi az esélye annak, hogy a fertőzött afrikai országokból úgy érkezzen meg valaki Budapestre, hogy még nem jelentkeztek rajta a tünetek. Ha mégis megtörténik, a beteget a Szent László Kórházban speciális kórteremben különítik el. Ebből még a 2005-ös SARS-járvány idején kettőt alakítottak ki az intézményben.

A Népszabadság egyébként úgy tudja, hogy az egyetemek is készülnek külföldi diákjaik szűrésére. A debreceni, a szegedi és a pécsi egyetemen ugyanis több száz afrikai diák tanul.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!