2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Belföld

Drasztikusan csökkentenék a sebességhatárokat a fővárosban

Folytatódik az autósüldözés Budapesten. Drasztikusan csökkentené a főváros több területén a maximális sebességhatárt az önkormányzat. Karácsony Gergely kabinetfőnöke elmondta: a Hungária körúton például maximum 50 kilométer/órával lehetne közlekedni. A budapesti autósok nem örülnek az ötletnek, az Autóklub szerint ezzel tovább nőne Budapesten a károsanyag-kibocsátás. Az intézkedés célja a halálos balesetek csökkentése.

  • Drasztikusan csökkentenék a sebességhatárokat a fővárosban

A Hungária körúton belül maximum 50 km/h, a Nagykörúton és azon belül pedig maximum 40 kilométer/óra lenne, a mellékutcákban legfeljebb 30 km/h lenne - így erősítené a közlekedésbiztonságot a főváros. Balogh Samu, Karácsony Gergely kabinetfőnöke az Inforádióban elmondta: 2050-re nullára csökkentenék a halálos közúti balesetek számát Budapesten. Ezért a közlekedésbiztonsági stratégia keretében 100 új fix traffipaxot telepítenének, alacsonyabb belvárosi sebességhatárokat szabnának és zebramegújítási programot is indítanak.

A budapesti autósok azonban megosztó véleménnyel vannak a főváros új terveit illetően.

De nemcsak a közlekedők, a Magyar Autóklub is kritikát fogalmazott meg a tervekkel kapcsolatban.

Nem ez volt az első olyan intézkedése a főpolgármesternek, amivel az autósokat korlátozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!