2021. május 13.,
csütörtök, Szervác, Imola napja

Dömötör: Soros maga hozta nyilvánosságra a terveit

MTI, Hír TV

2019. január 25., péntek 15:41, frissítve: péntek 21:39

Nem kellett külön kutatásokat elvégezni, mivel nyilvánosak Soros György tervei, sőt azokat ő maga tette közzé őket. Ezt Dömötör Csaba jelentette ki arra reagálva, hogy Arató Gergely a miniszterelnökségen követelte a Stop Soros! kampányt alátámasztó kutatások kiadását. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a fő gond inkább az, hogy a magyar ellenzéki pártok támogatják e tervek megvalósítását.

A Miniszterelnökségen követelte Arató Gergely, hogy adják ki a Stop Soros kampányt megalapozó kutatásokat, amely a DK frakcióvezető-helyettese szerint George Birnbaum közreműködésével készült. A 24.hu szerint telefonos közvélemény-kutatással mérték fel, eléggé ismert-e Soros György ahhoz, hogy rá lehessen építeni egy negatív kampányt.

„Korábban is jeleztük, hogy megpróbáljuk megszerezni a Stop Soros kampányt megalapozó közvélemény-kutatásokat. Megpróbáljuk jobban megérteni és bemutatni azt, hogy hogyan működik a Fidesz hazugsággyára, és mivel úgy látjuk, az ügyészségnek némiképp gondot okoz a tények és a jogszabályok értelmezése, egyben a benyújtott feljelenésünket is szeretnénk további adatokkal alátámasztani. Az ezzel kapcsolatos levelet elküldtem több mint egy hete minden érintett miniszternek, de egyikük sem válaszolt, ezért most megpróbálom személyesen kikérni ezeket a közvélemény-kutatási adatokat” – mondta az ellenzéki országgyűlési képviselő.

 

Arató Gergely a kérdéseket követően bement a Miniszterelnökség épületébe. Később Dömötör Csaba reagált a sajtó részére, aki azt mondta az Arató Gergely által követelt kutatásokra nem volt szükség, hiszen Soros György maga is nyilvánosságra hozta terveit. Például, hogy Európának egymillió bevándorlót kell befogadnia évente, minden bevándorlónak 2 éven keresztül 9 millió forintnak megfelelő támogatást kell adni és egy kötelező elosztási rendszerre is szükség van, melyben a határok akadályt jelentenek

„Ezeket a terveket apránként, folyamatosan, fokozatosan végrehajtják az uniós intézmények, és ennél is nagyobb baj, hogy az ellenzéki bevándorláspárti pártok, a magyar ellenzéki pártok ezeket a döntéseket mind-mind támogatják az Európai Parlamentben és más fórumokon is. Miközben a magyarokat megpróbálják félrevezetni ezekről a kockázatokról” – hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Az államtitkár szerint ebből is látszik, hogy az európai parlamenti (EP) választás fő tétje az lesz, hogy a bevándorláspártiak vagy a bevándorlást ellenző erők kerülnek majd többségbe.

Az államtitkárt a köztelevízió műsorában reagáltatták arra is, hogy a zöldpárti Judith Sargentini javaslatára január 30-án az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén napirendre tűzik a magyarországi helyzet kérdését. Dömötör Csaba azt mondta, hogy egy bevándorlást támogató képviselőről, „Soros bizalmasáról” van szó.

Az államtitkárt kérdezték arról is, hogy Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő írásban fordult az Európai Bizottsághoz (EB), mert 2014 és 2018 között Soros György összesen legalább 15 alkalommal tárgyalt személyesen az EB elnökével, első alelnökével és a többi EU-biztossal. Az államtitkár azt felelte, nagyon várják a választ, mert fontos lenne megtudni, hogy egy „spekuláns”, akinek „vannak mindenféle tervei, de még sincs demokratikus felhatalmazása”, milyen alapon találkozik az európai biztosokkal. Arra is választ várnak, hogy ezeken a találkozókon miről volt szó – tette hozzá.