2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Dömötör Csaba: azok a döntések a legveszélyesebbek hazánkra nézve, amelyeket Brüsszelben hozna

A baloldali pártok üzeneteit azok a támogatások határozzák meg, amelyeket a kampány alatt, illetve azóta is kapnak – hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Napi aktuálisban. Dömötör Csaba azt mondta: azok a döntések a legveszélyesebbek hazánkra nézve, amelyeket Brüsszelben hoznak.

  • Dömötör Csaba: azok a döntések a legveszélyesebbek hazánkra nézve, amelyeket Brüsszelben hozna

Ahhoz, hogy gyenge legyen az ellenfél, ahhoz kell egy erős Orbán Viktor, ahhoz kell egy erős Fidesz, tehát a kettő egymás nélkül nem működik, ez egy kölcsönösség – így fogalmazott a XXI. Század Intézet elemzője a magyar ellenzékről. Nagy Ervin hozzátette: Európa-szerte látszódik az, hogy a mostani liberálisok, tehát nem a klasszikus liberalizmusról beszélünk, a kortárs liberálisok azok gyakorlatilag egy neomarxista logika szerint gondolkodnak. Be akarják mindenkinek a száját fogni, mivel úgy gondolják, hogy csak nekik van igazuk. Ráadásul utópiában gondolkodnak, azt mondják, hogy majd lesz egy olyan jövő, amikor majd mindig mindenki boldog lesz, és azért mindent meg kell tenni.

Nagy Ervin a Napi Aktuálisban úgy fogalmazott: egy rendszer akkor válik igazán korszakká, ha a politika a kultúrát is meg tudja hódítani, és ez történik most.

A baloldali pártok üzeneteit azok a támogatások határozzák meg, amelyeket a kampány alatt illetve azóta is kapnak – ezt már a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta a Napi aktuálisban. Dömötör Csaba szerint ez látszik a fegyverszállítások, a migrációs politika és gender kérdésében is. A politikus azt mondta: azok a döntések a legveszélyesebbek hazánkra nézve, melyeket Brüsszelben hoznak.

Hogyha nem nálunk születnek meg a döntések, nem nemzeti szinten, akkor sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a mi érdekeinket, álláspontunkat figyelmen kívül hagyják. Tehát az, hogy az európai együttműködés nemzetállami keretek között folytatódik vagy éppen birodalmi vagy nemzetek fölötti szinten, az az európai parlamenti választásnak is egy meghatározó vitapontja lesz, és ennek konkrét, az életben gyökerező következményei vannak – hangsúlyozta  a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba hozzátette: a kormány a lehető legnagyobb gazdasági növekedést szeretné elérni a következő években, ehhez pedig az szükséges, hogy nemzeti szinten maradjon a döntéshozatal, hiszen Magyarország akkor lesz erős, biztonságos és gazdagabb.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Budapesten több helyszínen tájékozódott és tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a főváros helyzetéről, problémáiról, fejlesztésekről - olvasható Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének az MTI-hez eljuttatott hétvégi kampányösszefoglalójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!