2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Dobrev rárontott a saját nemzetére

A napokban szintet lépett Dobrev Klára Magyarország elleni gyűlöletkampánya. A DK miniszterelnök-jelöltje most már teljesen nyíltan követeli az EU-tól, hogy szankciókkal sújtsa hazánkat, ezzel ugyancsak nyíltan felvállalva, hogy a baloldal külföldről vár segítséget remélt választási győzelméhez. Mindeközben a kormányt gyűlöletkeltéssel vádoló Dobrev lényegében rögtönítélő bíróságok felállításáról beszélt.

  • Dobrev rárontott a saját nemzetére

„A baloldal, amikor csak teheti, ráront saját nemzetére”

– mondta 2005-ben Tusnádfürdőn Orbán Viktor a XVI. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján. Az akkor ellenzékben lévő Fidesz elnökének szavait óriási felháborodás fogadta a baloldalon és liberális körökben, pedig az élet azóta és most is igazolja a miniszterelnök szavait.

Ékes bizonyíték erre Dobrev Klárának a közelmúltban, elsősorban a nemzetközi térben folytatott, egészen elképesztő intenzitású gyűlöletkampánya.

Dobrev mindezt a DK miniszterelnök-jelöltjeként, az Európai Parlament alelnökeként teszi, ami sokat sejtet arról, hogyan viszonyulna a nemzeti érdekek képviseletéhez a baloldal, ha hatalomra kerülne.

Gyűlölettel vádaskodó gyűlölködő

Miközben a DK, élén Gyurcsány Ferenccel, rendre kormánypárti politikusokat, művészeket, újságírókat, ügyészeket, bírókat, köztisztviselőket fenyeget, lankadatlanul szítja a gyűlöletet a határon túli magyarok és az egyházak ellen, Dobrev a CNN-nek adott minapi interjúban Orbán Viktort vádolta gyűlöletkeltéssel.

Mint az amerikai hírtelevíziónak fejtegette: szerinte a miniszterelnök politikájának 2010 óta az az alapja, hogy minden alkalommal, amikor választások közelednek, „kipécéz embereket” vagy bizonyos csoportokat, akik ellen gyűlöletet szíthat. Ez alkalommal ezek a meleg, leszbikus, LMBTQ-csoporthoz tartozók lettek, míg négy évvel ezelőtt a bevándorlókat és a menekülteket, korábban pedig az Európai Uniót vagy Soros Györgyöt választotta ellenségéül – hangoztatta a DK miniszterelnök-jelöltje.

Összegzése szerint Orbán Viktor azt akarja, Magyarországon az emberek mindig gyűlöljenek valakit, hogy elterelje a figyelmet „silány” politikájának valós teljesítményéről. Mondta Dobrev ezt a CNN-nek úgy, hogy a férje kormányzása alatt Magyarország a csőd szélére került, az őszödi beszéd pedig a rendszerváltás utáni időszak legsúlyosabb politikai válságát okozta.

Büntessék meg Magyarországot!

Az internacionalista hagyományokat követve Dobrev Klára az Európai Parlament szerdai ülésén rontott csak rá igazán a saját nemzetére, ahol a pedofilellenes törvény ürügyén melegellenességgel vádolták hazánkat. Felszólalását Dobrev feltűnő módon magyarázkodással, mentegetőzéssel kezdte, mondván: „ebben a teremben nincs egyetlenegy olyan ember sem, aki Magyarország ellen szólalna fel. Bármit is hazudozik össze erről Orbán Viktor, nincs itt senki, aki a magyar emberek ellen összeesküvést szervezne Brüsszelben.”

Majd rátért a lényegre, közölve, „ezt a csodálatos országot ejtette túszul egy velejéig korrupt politikus. Cinikusan, rasszista és homofób politikával. Önöknek, tisztelt bizottság és tanács, egyetlenegy dolga van: hagyják abba és fejezzék be Orbán Viktor családtagjainak és oligarcháinak finanszírozását.”

– És akkor mi is tudjuk a dolgunkat: be fogjuk bizonyítani, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral, és Magyarországot visszahozzuk ide, ahol a helye van, Európába, a barátai és a szövetségesei közé. Én erre vállalkoztam – mondta a DK miniszterelnök-jelöltje, aki most már teljesen nyíltan követeli az EU-tól, hogy szankciókkal avatkozzon be hazánk életébe, egyúttal nyíltan felvállalta azt is, hogy a baloldal külföldről vár segítséget remélt választási győzelméhez.

Elment a himnusz alatt

Dobrev mindazonáltal nemcsak külföldön, hanem Magyarországon is elképesztő kijelentéseket tett.

A Spirit FM egyik műsorában a család, azon belül is nagyapja, Apró Antal öröksége juthatott eszébe, amikor egy esetleges kormányváltás utáni elszámoltatásról volt szó, és amivel kapcsolatban lényegében rögtönítélő bíróságok felállításáról beszélt.

Mint kifejtette: az új kormányzat első és legfontosabb teendője az lesz, hogy „létrehozza azokat az intézményeket, amelyek alkalmasak arra, hogy kimondják valakiről nagyon gyorsan, hogy bűnös”. Megfogalmazása szerint „össze kell rakni azokat a bizonyítékokat és megőrizni”, amelyek alapján „igazságot kell szolgáltatni”. Ehhez képest kedélyes – ám sokatmondó – esetnek nevezhető, miként viselkedett a Magyarország vezetésére ácsingózó Dobrev a foci Eb alatt. A Mandiner számolt be róla, hogy

Dobrev Klára a Budai Parkszínpad kivetítői előtt követte a magyar labdarúgó-válogatott első, Portugália ellen vívott meccsét, amit ugyan végig is nézett, ám a Himnusz alatt stábjával együtt távozott a helyszínről.

Érdemes felidézni azt is, hogy a most drukkerszerepben tetszelgő Dobrev korábban miként is hergelt a labdarúgás ellen. „A válság kezdete óta mondjuk, nem lehet magukra hagyni a nyugdíjasokat. Pontosan látjuk, mekkora terhet jelent nekik, hogy lassan megfizethetetlen a zöldség, a gyümölcs vagy a hús. A csehek tudják ezt, Orbánék nem. A magyar kormánynak most is fontosabb a luxus és a foci támogatása, mint a nyugdíjasok mindennapi küzdelme” – írta tavaly augusztusban közösségi oldalán. Végül, de nem utolsósorban:

a miniszterelnöki székre vágyó Dobrev kecskeméti fórumán kínosat bakizott, amikor a hírös város polgármesterét úrnak nevezte, nem tudván, hogy az valójában Szemereyné Pataki Klaudia.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Legalább négyezer doppingtesztet végeznek az olimpia alatt

Legalább négyezer doppingtesztet végeznek az olimpia alatt

A Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) szakemberei eddig mintegy négyezer sportolót ellenőriztek a nyári olimpiát megelőző kontrollidőszak hónapjaiban, és a párizsi ötkarikás játékok alatt hasonló mennyiségű teszt elvégzését tervezi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által 2018-ban életre hívott és működtetett szervezet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Közelebb kerültünk az orosz-ukrán békekötéshez a svájci békekonferencia után?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!