2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Csernobil öröksége: a Zóna 03:00

Belföld

Csúszik a balatonvilágosi vízipark megnyitása

Élménypályát szerettek volna a Balatonban, de a helyiek tiltakozása miatt egyelőre leállt a beruházás megvalósítása Balatonvilágoson. Először a vízügyi hatóság vonta vissza a mederhasználati engedélyét, majd szerdán a képviselő-testület is úgy döntött, hogy visszavonja korábbi határozatát.

  • Csúszik a balatonvilágosi vízipark megnyitása

Zsúfolásig megtelt a balatonvilágosi községháza tanácskozó terme a szerdai a képviselő-testületi ülésen. A vízi élménypálya engedélyének visszavonását követelték a transzparensekkel érkező tulajdonosok. A testület ennek kiadásáról még februárban döntött.

A határozat visszavonását több képviselő is szorgalmazta, mert szerintük a vállalkozó jóval nagyobb területen valósítaná meg az élménypályát, mint ami a testület előtt ismert volt. Az ügy tárgyalásán aztán a honatyák között is parázs vita alakult ki.

A képviselők hosszas vita után arról szavaztak, hogy visszavonják-e a korábbi határozat vagy sem. Egyikük indítványára név szerinti szavazás volt.

Bár a polgármester nem szavazta meg a korábbi határozat visszavonását, a képviselő-testület 4 igennel viszont igen.

Az ingatlantulajdonosok igazi sikerként üdvözölték a testület döntését.

Időközben a vízügyi hatóság már visszavonta a vállalkozó mederhasználati engedélyét, így ebben a szezonban biztosan nem valósul meg az élménypálya Balatonvilágoson. Tekintettel azonban arra, hogy az önkormányzat 2+2 éves szerződést kötött a vállalkozóval, várható, hogy az ügynek lesz még folytatása.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!