2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Csoportosan rabolták ki a sértettet

A Szombathelyi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat három személy, köztük egy fiatalkorú nő ellen, míg két társukat csoportosan elkövetett kifosztás bűntettével vádolja.

  • Csoportosan rabolták ki a sértettet

A vádirat szerint a sértett alkoholt fogyasztott egy vendéglátóhelyen 2019 december végén Káldon, ahol ekkor a kifosztással vádolt két férfi is jelen volt. A két vádlott megfigyelte, hogy a sértett nagy összegű készpénzt tart magánál, amikor a sértett elővette a pénztárcáját, hogy kifizesse a fogyasztását.

A két vádlott elhatározta, hogy megszerzik a sértett pénzét, ezért elmentek egy rokonukhoz, ahol beavatták a tervükbe az ott tartózkodó két nőt, köztük az egyikük fiatalkorú barátnőjét, aki éppen szökésben volt a kijelölt gyermekotthonból.

A négy vádlott a sértett után indult autóval, akit meg is találtak a buszmegállóban.

A vádlottak felajánlották a sértettnek, hogy hazaviszik autóval. A gyanútlan, betegsége miatt hiszékeny és befolyásolható sértett megörült az ajánlatnak és beült a kocsi hátsó ülésére a két nő közé.

Röviddel az elindulást követően a járművezető szándékosan lefullasztotta az autót és kiszállította a hátsó ülésen utazókat, hogy tolják meg a járművet. A vádlottak terve az volt, hogy a két nő a kocsi megtolása közben észrevétlenül megszerzi a sértett nadrágjának hátsó zsebében lévő pénztárcát. A két nő azonban nem tudta megszerezni a pénztárcát, mert a sértett nadrágzsebén gomb és cipzár is volt.

Visszaültek az autóba és újra elindultak, majd a járművezető ismét szándékosan lefullasztotta a kocsit, kiszállította a hátsó ülésen utazókat, hogy tolják meg a járművet, azonban a két nő ekkor sem tudta megszerezni a sértett pénztárcáját.

Ekkor a két férfi elment egy harmadik társukért, miközben a két nő társaságában hagyták a sértettet. A két nő ekkor megpróbálta elcsábítani a sértettet, az egyikük ölelgetni kezdte, miközben a másik megint megpróbálta elvenni a pénztárcát, azonban ekkor sem járt sikerrel.

Időközben a két férfi visszaérkezett a harmadik társukkal, aki szintén beült a sértettel és a két nővel a kocsi hátsó ülésére és ismét elindultak, de ekkor már nem a sértett lakóhelye, hanem a közeli erdős terület felé.

A járművezető ismét lefullasztotta az autót, a hátsó ülésen ülő két nő, egy férfi és az ekkor már ijedt sértett újra kiszálltak, hogy megtolják a járművet.

A társasághoz legutoljára csatlakozott vádlott azonban az eredeti tervtől eltérve leteperte a sértettet a földre, a hátára térdelt és leszorította, eltépte a nadrágzseb gombját, elhúzta a cipzárt, majd a két nő kitépte a pénztárcát a sértett zsebéből.

A három vádlott visszaült az autóba, az ott várakozó két társuk mellé, majd elhajtottak a helyszínről.

A sértett pénztárcájában 1 millió forint volt, amit a vádlottak elosztottak maguk között.

A járási ügyészség valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!