2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Csak Falusnak kampányolnak együtt a baloldalon

A baloldali választási megállapodás ellenére nem lesz közös, egységes választási kampányuk a baloldali pártoknak – értesült a Magyar Nemzet. A lap ellenzéki források alapján azt írja, az MSZP, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció, illetve az Együtt–PM csak Falus Ferenc főpolgármester-jelölt indításában egységes. Nemcsak a fővárosban, hanem országos szinten sincs egyetértés a baloldali ellenzéki pártok között az önkormányzati helykiosztásban. Az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt–PM helyi vezetői ugyanis több településen is – a jobb pozíció érdekében – összefogás helyett inkább egymásra indítják jelöltjeiket.

„Elmúlt az a remény, elmúlt az a lehetőség, hogy valójában komoly, korrekt, őszinte alkut, megegyezést tudjunk kötni Debrecen városában ellenzéki, demokratikus erőként bárkivel is” – mondta Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció debreceni elnöke. Ezért indul a városban egyedül a Gyurcsány-párt Debrecenben. Az egyezkedés szombaton futott zátonyra. A polgármesterjelölt Varga Zoltán, de a párt mind a huszonnégy egyéni körzetben saját jelöltet indít. „Nincs értelme annak, hogy keressünk felelősöket, ami, tudjuk nagyon jól, egy politikai alkufolyamatban nem létezik. Teljesen egyértelmű, hogy nagyon nehéz összefésülni három vagy akár több politikai szervezetnek az igényét, elképzelését, a jövőképét. Tehát én nem kárhoztatok emiatt senkit” – tette hozzá varga Zoltán.

Komlón viszont összeborult a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció. A megállapodás értelmében a szocialisták adják majd a polgármesterjelöltet. A tíz egyéni körzetből hat az MSZP-nek, négy pedig a DK-nak jutott. Itt az Együtt–PM maradt ki az együttműködésből. „Itt a DK külön alakult, nem az MSZP-ből vált ki a DK, hanem külön alakult egy DK-csoport, és velük kiváló a kapcsolat. Én úgy gondolom, hogy talán ez volt az egyik legerősebb választói akarat, ami bennünket egymás felé hajtott, ha úgy tetszik, akkor elvárták, hogy itt fogjunk össze” – mondta Szakács László szocialista képviselő.

A fővárosban az egykoron vörösnek is titulált Csepelen a szocialisták eleve a DK jelöltje mögé sorakoztak fel. Igaz, Horváth Gyula korábban is az MSZP színeiben volt kerületi alpolgármester.

Riporter: – Ez egy erős szocialista fellegvár volt korábban.
Horváth Gyula: – A szocialisták javasoltak.
Riporter: – Hogyhogy? Ezt nehéz így megérteni. Nekik nem volt jelöltjük?
Horváth Gyula: – Biztosan volt, a kérdésre ezt a választ tudom adni: a szocialista párt javasolt polgármesterjelöltnek.


Szekszárdon sem állt a baloldal egy jelölt mögé: a trafiktörvényt támadó Hadházy Ákos az LMP színeiben indul, és támogatja őt az MSZP, valamint az Együtt–PM is. A Népszabadság információi szerint a Demokratikus Koalíció azonban még nem adta be a derekát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal távozik az LMP-ből írja a HVG-re hivatkozva a Mandiner. A lap értesülését az LMP megerősítette, a képviselő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!