2021. 09. 19. Vasárnap Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Címlap

Címlap: A Facebook irányítja a gondolatainkat

A Facebook sokkal több annál, mint egy platform, amely összeköti egymással az embereket. A mai napig tagadja a politikai befolyását, miközben folyamatosan szűri a megjelenő tartalmakat és belátása szerint cenzúráz - hangzott el a Hír TV Címlap című műsorában annak kapcsán, hogy bejelentették cenzúrát vezetnek be Magyarországon az EP-választások idejére.

Elsősorban nem azzal van a probléma, hogy korlátozni szeretnének bizonyos politikai vagy hirdetési tartalmakat a Facebooknál. A gond azzal van, hogy mindezt milyen algoritmus, analógia mentén szeretnék végezni – reagált Kis Kornélia kérdésére Jobbágyi Zsófia.

Az alapprobléma ott kezdődik, hogy a Facebook figyeli, milyen tartalmakra keresünk rá a Google-on, hogy milyen témákról beszélünk a Gmailen keresztül, és ezek alapján állítja be, hogy ki milyen bejegyzéseket lásson a saját idővonalán.

A Facebook gyakorlatilag irányítja a gondolatainkat – húzta alá a Magyar Hírlap lapszerkesztője.

Jobbágyi Zsófia felhívta a figyelmet arra, hogy a Facebook a mai napig nem ismeri el, hogy befolyással bír a politikára. Holott nyilvánvalóan sokkal több annál, mint, amit Mark Zuckerberg mond, hogy "csak egy platform, amely összeköti az embereket egymással".

Ha a szigorítás nem történik meg, hanem minden marad a régiben, még akkor is befolyásolhatja az EP-választásokat azzal, hogy szűri azokat a tartalmakat, amelyek adott felhasználó számára érdekesek és kívánatosak lehetnek. Csak mindezt a saját elképzelései szerint teszi meg - mutatott rá Jobbágyi Zsófia. 

Rácz Zsófia, az Alapjogokért Központ elemzője szerint a Facebook lassan úgy viselkedik, mint egy nemzeti hatóság.

Ellenőriz, cenzúráz, letilt embereket. Ugyanakkor, ha mindezekért valaki el akarja számoltatni és számon akarja kérni, akkor semmilyen felelősséget nem vállal.

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője kiemelte a Facebook torzító hatását az ember személyiségére. A most felnövő generációnak csak az számít, hogy hány „barátja” van és hogy mennyien kedvelik a fotóit. Az emberek függővé válnak a külvilág visszajelzéseitől.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Elhunyt Zoltai Gusztáv

A Mazsihisz korábbi ügyvezető igazgatója vasárnap reggel távozott az élők sorából. 2021. szeptember 19.

246 határsértőt tartóztattak fel szombaton

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 18-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 246 határsértőt tartóztattak fel és 128 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. 2021. szeptember 19.

Reagált a Fidesz az ellenzék saját előválasztásával kapcsolatos vádjaira

A Fidesz kommunikációs igazgatója színjátéknak nevezte az előválasztást. 2021. szeptember 19.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!