2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Célpont: kirúgták a korrupt parkolóőröket

Elbocsátották a Célpont által lebuktatott két parkolóőrt. Az oknyomozó műsorunk által bemutatott hangfelvétel szerint a nyolcadik kerületi őrök kenőpénzt fogadtak el egy autóstól. Háromezer forintért cserébe azt ígérték, hogy törlik az autós parkolójegy hiánya miatti büntetését a rendszerből. A Célpont által megkérdezett ügyvéd szerint alapos a gyanú, hogy bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetést követhettek el a parkolóőrök.

Budapest, nyolcadik kerület, József körút. Itt készült az a titkos hangfelvétel, amely Célpont című műsorunk birtokába került. Egy férfit megbüntettek, mert elfelejtett parkolójegyet venni. A parkolóőrök piszkos alkut kínáltak. Felajánlották, hogy  3 ezer forint kenőpénzért töröltetik a nyilvántartásból a 6600 forintos bírságot.

A feketekassza több százezer forintot fialhat havonta a parkolóőröknek és cinkosaiknak.

A hangfelvételt a Célpont stábja megmutatta a Józsefvárosi Parkolás-üzemeltetési Szolgálat igazgatójának, Biál Csabának, aki kirúgta a két korrupt parkolóőrt. „A parkolóőrök munkaviszonyát megszüntetjük, és természetesen egy összefoglaló levéllel a rendőrségnek továbbítjuk. Ők fogják kivizsgálni, tanúkat fognak beidézni, és akkor el fog indulni az eljárás, valószínűleg.”


Az igazgató azt állítja, hogy az informatikai rendszerük zárt, nem lehet manipulálni. Ha ez igaz, akkor a józsefvárosi parkolóőrök becsaptak a hangfelvételt készítő férfit. Egy parkolási visszaélésekre szakosodott ügyvéd maffiát emleget.

– Nagy valószínűséggel nagyon súlyos bűncselekmény tanúi lehetünk. Alapos lehet a gyanú arra, hogy bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés tényállását követhetik el ezek a parkolóőrök – jelentette ki Herpy Miklós.

A józsefvárosi eset nem egyedi, nyáron 9 parkolóőrt ítélt a bíróság letöltendő börtönre korrupcióért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés Svédország csatlakozásához az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). A képviselők 188 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül hagyták jóvá a csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!