2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

„Borzasztóan ciki, borzasztóan kellemetlen”

A Reuters arról írt, hogy Hadházy Ákost, Szél Bernadettet erőszakkal vonszolták ki a tévészékházból, a Guardian azt emelte ki, hogy Orbán Viktor ritka kitartó tüntetéssorozattal szembesül a rabszolgatörvény miatt, a Deutsche Welle tizenötezres tüntetésekről számolt be, míg az Amenesyt pedig arról, hogy a hatalom lovasrohammal, vízágyúval és hanggránáttal sem tudja letörni a tüntető hadakat. De akkor hová tűntek a tüntetők szerdára?

  • „Borzasztóan ciki, borzasztóan kellemetlen”

Az elmúlt napok tüntetéseiről, az ellenzéki politikusok akcióiról vitáztak a Szabadfogás vendégei: Apáti Bence balett-táncos, publicista, Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Kálomista Gábor filmproducer, Kukorelly Endre író, Nagy József újságíró (24.hu) és Ungváry Krisztián történész.

Apáti Bence szerint mindenki egy kicsit a maga narratívájának megfelelően nézi, tálalja az eseményeket, és nincs is ezzel nincs is semmi baj. Valaki ellenzéki, valaki pedig kormánypárti aspektusból. „Szerintem nincs objektív hozzáállás ebben a történetben, úgy tehetünk, mintha lenne, de nincsen” – fogalmazott. Szerinte egy választott képviselő esetében viszont rendkívül fontos, hogy hiteles legyen, de „amit mi most láttunk, az elmúlt napokban, Kunhalmi Ágnes különböző drámatagozatokba illő performanszai, amikor köhécselt a könnygáztól, amikor nekirohant és lepattant és üvöltözött az ajtó miatt, amikor Szél Bernadett arról üvöltözött, hogy megölik Hadházy Ákost […], ezt ti is nagyon jól tudjátok, hogy borzasztóan ciki, borzasztóan kellemetlen” – fogalmazott.

Kukorelli Endre szerint jogtalan volt az ellenzéki képviselők kidobása az MTVA székházából. „Ahelyett, hogy beolvasták volna ezt az 5 pontot, és utána szépen hazamentek volna, ahelyett ott szívatták őket. Nem álltak velük szóba, csak a biztonsági őrrel beszélhettek. És utána valóban megtörténtek, számomra is kicsit furcsa jelenetek, kortárs balett szerű jelenetek, ez nekem sem tetszik. De ezen vihorászni, aránytalan” – fogalmazott.

Tekintse meg a teljes adást:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!