2024. 04. 12. Péntek Gyula napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

„Borzasztóan ciki, borzasztóan kellemetlen”

A Reuters arról írt, hogy Hadházy Ákost, Szél Bernadettet erőszakkal vonszolták ki a tévészékházból, a Guardian azt emelte ki, hogy Orbán Viktor ritka kitartó tüntetéssorozattal szembesül a rabszolgatörvény miatt, a Deutsche Welle tizenötezres tüntetésekről számolt be, míg az Amenesyt pedig arról, hogy a hatalom lovasrohammal, vízágyúval és hanggránáttal sem tudja letörni a tüntető hadakat. De akkor hová tűntek a tüntetők szerdára?

  • „Borzasztóan ciki, borzasztóan kellemetlen”

Az elmúlt napok tüntetéseiről, az ellenzéki politikusok akcióiról vitáztak a Szabadfogás vendégei: Apáti Bence balett-táncos, publicista, Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Kálomista Gábor filmproducer, Kukorelly Endre író, Nagy József újságíró (24.hu) és Ungváry Krisztián történész.

Apáti Bence szerint mindenki egy kicsit a maga narratívájának megfelelően nézi, tálalja az eseményeket, és nincs is ezzel nincs is semmi baj. Valaki ellenzéki, valaki pedig kormánypárti aspektusból. „Szerintem nincs objektív hozzáállás ebben a történetben, úgy tehetünk, mintha lenne, de nincsen” – fogalmazott. Szerinte egy választott képviselő esetében viszont rendkívül fontos, hogy hiteles legyen, de „amit mi most láttunk, az elmúlt napokban, Kunhalmi Ágnes különböző drámatagozatokba illő performanszai, amikor köhécselt a könnygáztól, amikor nekirohant és lepattant és üvöltözött az ajtó miatt, amikor Szél Bernadett arról üvöltözött, hogy megölik Hadházy Ákost […], ezt ti is nagyon jól tudjátok, hogy borzasztóan ciki, borzasztóan kellemetlen” – fogalmazott.

Kukorelli Endre szerint jogtalan volt az ellenzéki képviselők kidobása az MTVA székházából. „Ahelyett, hogy beolvasták volna ezt az 5 pontot, és utána szépen hazamentek volna, ahelyett ott szívatták őket. Nem álltak velük szóba, csak a biztonsági őrrel beszélhettek. És utána valóban megtörténtek, számomra is kicsit furcsa jelenetek, kortárs balett szerű jelenetek, ez nekem sem tetszik. De ezen vihorászni, aránytalan” – fogalmazott.

Tekintse meg a teljes adást:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!