2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hitvallók és ügynökök

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Bőre színe miatt verte meg a fiút

Közösség tagja elleni erőszakért 3 év 7 hónap letöltendő börtönt kapott egy 19 éves kaposvári fiatal. Az elsőfokú bíróság megállapította, hogy bőre színe miatt vert meg egy 16 éves fiút. A sértett nem cigány származású, csak sötétebb a bőre az átlagosnál.

A vádlott tavaly májusban az egyik kaposvári szórakozóhely előtt kötött bele a sértettbe. Azt hitte, roma, ezért „Mit keresel az országunkban, takarodj innen” felkiáltással lefejelte. Később utánaszaladt és acélbetétes bakancsával hátba rúgta, majd ököllel a fejére ütött.

Az ügyész letöltendő börtönbüntetést kért a vádlottra. A nyíltan szkinhed nézeteket valló vádlott végig tagadott, azt állította, nem is járt a bűncselekmény színhelyén. A bíró szerint minden társadalmi csoportnak joga van élni az életét, és ezt a jogot a bíróságnak védenie kell. „Ez rendkívül veszélyes cselekmény, rendkívül veszélyes magatartás, a társadalmi együttélés normáit igen súlyosan sérti, és nem utolsósorban az emberi méltóságot is igen súlyosan sérti – mondta Szabados Bálint bíró.

A vádlott ellen fegyveres rablás miatt is folyik eljárás. Az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

A Noryna Diamond néven ismert transznemű influenszer azzal vádolta meg a nyíltan homoszexuális youtubert, Osváth Zsoltot (VV Zsolti), hogy kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, írta meg a Magyar Jelen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!