2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Bokrétaavató ünnepség a pécsi rehabilitációs központban

Bokrétaavató ünnepséget tartottak a Pécsi Tudományegyetem Rehabilitációs Központjában. A 850 millió forintból megvalósuló intézmény jövő év tavaszától fogad betegeket.

A pécsi rehabilitációs központ egy tizenkét egészségügyi intézményből és alapítványból álló konzorcium kiemelt beruházása. Egyebek között itt lesz majd az idegrendszeri, kardiológiai, pszichiátriai és pulmonológiai betegek utókezelése. „Gondoljanak csak arra, hogy egy világszerte ismert ember durván fél éve egy súlyos síbalesetet szenvedett. Sok hírt nem tudunk róla, de amit tudunk, az nem túl jó. Ilyen típusú betegek ellátásában, azt hiszem, hogy egy új fejezet nyílik Pécs és a Pécsi Tudományegyetem életében” – mondta Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora.

A pécsi központ 850 millió forintból épül fel, de a konzorcium többi intézményében is zajlanak fejlesztések, összesen 4,3 milliárd forint értékben. „A klinikai központ nagyon nagy mérete, ezerötszáz körüli betegágy ellenére vannak olyan területek, ahol eddig nem tudtunk olyan színvonalon dolgozni, mint ahogyan azt szeretnénk, és mint azt talán a társadalom elvárná tőlünk. Ezen területek egyike a rehabilitáció” – mondta Decsi Tamás, a Pécsi Tudományegyetem klinikai központjának főigazgatója.


A tervek szerint a Pécsi Tudományegyetem Rehabilitációs Központja 2015 tavaszától fogad betegeket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!