2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Béres Józsefről nevezték el az új előadótermet

Az egész országnak példát mutat a Nyugat-magyarországi Egyetem tudományból, tradícióból, hazaszeretetből – erről beszélt a felsőoktatási intézmény soproni tanévnyitóján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A közgazdasági kar új előadótermét idősebb Béres Józsefről, a Béres-csepp feltalálójáról nevezték el.

Az egész ország számára irányt mutat, példát ad a Nyugat-magyarországi Egyetem tudományból, tradícióból, hazaszeretetből - hangoztatta az intézmény soproni tanévnyitóján Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes kiemelte, szenvedéllyel oktatják a diákokat, és a legújabb ismeretek átadásához is a legrégebbi tradíciókat használják fel. Az évnyitó előtt a felsőoktatási intézmény közgazdasági karának új kétszáz fős előadótermét idősebb Béres Józsefről, a Béres-csepp feltalálójáról nevezték el.

Öt város nyolc karán kilencezer hallgató kezdi meg tanulmányait a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a tanévnyitó ünnepségen arról beszélt, hogy a soproni felsőoktatási intézménynek különleges karizmája van. „Az is nagyon érdekes, hogy a legújabb tudományt a legrégebb tradíciókkal ötvözi a Sopron Egyetem, és talán azért tud a legnyitottabb lenni a legújabb eredményekre, mert a leghűségesebb a régi tradíciókhoz” – fejtette ki.


A közigazgatási kar új előadótermét idősebb Béres Józsefről nevezték el. A Béres-csepp feltalálója kiváló tudós volt, aki meg is valósította ötleteit – mondta az egyetem rektora, Faragó Sándor. „Olyan termék, amely a tudásnak, a tudás terítésének és az emberiség javára való fordításának szimbóluma” – mondta a Béres-cseppről.

A záhonyi születésű Béres József nevét Szabolcs megyében több oktatóterem, Budapesten pedig általános iskola is viseli már.

Ifj. Béres József, a Béres-vállalatcsoport elnöke bejelentette, hogy a Nyugat-Magyarországi Egyetemen ösztöndíjprogramot indítanak a legkiválóbb közgazdászhallgatók támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!