2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Szerelmes biciklisták 13:00

Belföld

Belépőjegyet vett, olasz turistákkal együtt jutott be a parlamentbe Hadházy

Az ellenzéki politikus májusban nem volt hajlandó esküt tenni, így azonban a képviselői jogait sem gyakorolhatja.

  • Belépőjegyet vett, olasz turistákkal együtt jutott be a parlamentbe Hadházy

Emlékezetes, a csúfosan elbukott április 3-i választás után egyetlen ellenzéki képviselő nem ment be alakuló ülésre és nem tett esküt: Hadházy Ákos. A volt LMP-társelnök ezért azonban nem gyakorolhatja képviselői jogait, és fizetést sem kap. Emellett az Országgyűlésbe sem léphet be.

A helyzet várhatóan pár héten belül oldódhat meg, ha akkor a Zuglóban mandátumot nyert politikus leteszi az esküt. Hadházy addig is azonban

folytatta a performanszait.

Egy péntek reggel a Facebookra feltöltött videóban például közvetítette ahogy bejut a parlamentbe, igaz nem úgy, ahogy a többi politikustársa: belépőjegyet vett az Országházba.

De még így sem ment minden simán: amikor az ellenőrzéshez ért a többi látogatóval,

Hadházyt arra kérték, álljon ki a sorból, és állítsa le a videókészítést.

A tíz percig tartó közjáték után a politikus végül egy olasz turistacsoporttal jutott be a parlamentbe.  „Ez akár vicces is lehetne (tulajdonképpen az is), de azért gondoljunk bele: csak diktatúrákban fordulhat elő, hogy egy megválasztott parlamenti képviselőt bármi módon megfosszanak a jogaitól” – írta a Facebookon Hadházy.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ilyen megtorlásra számíthat Irán Izraeltől + videó

Ilyen megtorlásra számíthat Irán Izraeltől + videó

Irán több száz drónt és ballisztikus rakétát indított Izrael felé tegnap este. Ezeket légvédelmi rendszerek és vadászgépek segítségével semlegesítették. A támadás a Híradóban kapcsoltuk az Eurázsia Központ kutatóját, Tárik Meszárt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Magyarország határozottan elítéli az Izrael ellen indított rakétatámadást

Magyarország határozottan elítéli az Izrael ellen indított rakétatámadást

Magyarország határozottan elítéli az Izraelt ért drón- és rakétatámadást, kiállunk Izrael mellett ebben az esetben is - mondta a Facebookon élőben közvetített videóüzenetében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap. Hozzátette: a jelenlegi információk szerint az Izraelben élő, kettős állampolgársággal is rendelkezők és az ideiglenesen ott tartózkodó magyar állampolgárok közül senki sem volt érintettje az éjszakai támadásnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!