2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Beismerte az Együtt: közük van a kormányellenes demonstrációhoz

Elismerte az Együtt országgyűlési képviselője, Szelényi Zsuzsa, hogy az egyik tanácsadójának a felesége volt a bejelentője a január másodikai kormányellenes demonstrációnak. Ennek ellenére az Együtt vezetői továbbra is azt állítják, hogy nincs közük a civilek demonstrációihoz, csak részt vesznek azokon.

Az már korábban kiderült, hogy a magánnyugdíjpénztárak megszüntetése elleni tüntetés főszervezője Vajda Zoltán, az Együtt XVI. kerületi önkormányzati képviselője volt. Az internetadó elleni, erőszakba torkolló tömegtüntetést pedig az MSZP-s Gurmai Zita fia, Gulyás Balázs koordinálta.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a napokban a Hír TV-nek azt nyilatkozta, hogy az egyre szaporodó kormányellenes demonstrációk valójában nem civil megmozdulások, és jó lenne tisztán látni, hogy ki finanszírozza ezeket és milyen érdekből. Szigetvári Viktor, az Együtt ügyvezető társelnöke erre úgy reagált, hogy a kormány fejezze be a civilek zaklatását. A Hír TV azonban megtudta azt is, hogy a január 2-i, operaház előtti tüntetés bejelentői között szintén volt olyan személy, aki közel áll a párthoz.

Mindezt Szelényi Zsuzsa, a párt országgyűlési képviselője is kénytelen volt elismerni a kameránk előtt.

– Az Ön tanácsadója-e még Gulyás József, aki még az Együtt–PM jelöltjeként indult az Összefogás listáján?
– Munkatársam, igen.
– Ott volt Ön a január 2-ai, Opera előtti tüntetésen?
– Elég sok tüntetésre el szoktam menni, igen.
– Ezen a konkrét tüntetésen részt vett?
– Majdnem az összesen eddig részt vettem.
– De ezen részt vett?
– Miért érdekli? Igen, ezen is ott voltam.
– Gulyás József felesége, Takács Flóra volt az Opera előtti tüntetés egyik bejelentője. Tudta ezt Ön?
– Azt, hogy ő… igen, tudtam róla.

Gulyás József – a nemzetbiztonsági bizottság egykori SZDSZ-es tagja – az áprilisi országgyűlési választáson az Együtt jelöltjeként került fel a baloldal közös listájára, felesége pedig annak a Millának volt a tagja, amely még korábban beolvadt a Bajnai-féle mozgalomba. A január másodikai tüntetést a MostMi nevű csoport hirdette meg az interneten, Gulyás József pedig azzal védekezett, hogy a felesége csak bejelentette a rendőrségen a demonstrációt, de nincs kapcsolatban egyik baloldali párttal sem. „Én nem tudok arról, hogy a MostMi-sek bármely párttal, politikai szervezettel együttműködnének akár a határokon belül, akár a határokon kívül – közölte Gulyás József.


A Bajnai Gordon nevéhez köthető szervezeteket az elmúlt években ugyanaz a Soros György pénzelte, aki az amerikai Human Right First nevű alapítványnak is a támogatója. Ez a társaság javasolta tavaly nyáron, még a kitiltási ügy előtt az Obama-kormányzatnak, hogy civil szervezetek és az úgynevezett független sajtó segítségével intézzen támadást Orbán Viktor ellen, mivel az amerikaiak szerint a magyar kormány letért a demokrácia útjáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal távozik az LMP-ből írja a HVG-re hivatkozva a Mandiner. A lap értesülését az LMP megerősítette, a képviselő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!