2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Balos hátszelű jelölt fogna össze a Jobbikkal?

Együttműködne a Jobbikkal a szocialista támogatású polgármesterjelölt Jászapátin. Borics László közös listát akart állítani a radikális párttal. A Jobbik nem indít jelöltet a városban, korábbi párttársuk szerint azért, mert nem akarják a baloldalt gyengíteni.

Jászapátiért Önökkel Szövetségben – ezzel a szlogennel indul az önkormányzati választáson a régi szocialistákból álló szervezet, a JÖSZ. Nevük megegyezik a Jászsági Önkormányzatok Szövetségének rövidítésével. Logójuk pedig – amelyet állításuk szerint a polgármesterjelölt tervezett – egy brazíliai város logójával azonos.

Riporter: Az MSZP-ből hogy lett JÖSZ?
Borics László: Nem az MSZP-ből lett a JÖSZ. Tehát ezt most hiába tetszik erősen feszegetni, semmi köze a kettőnek egymáshoz.

Pedig a szervezet öt képviselőjelöltjéből kettő még mindig az MSZP tagja, egyikük Szekeres Imre kampányfőnöke volt. A szocialisták nem indítanak külön jelöltet a városban, a független indulót támogatják. Borics László tagadja, hogy a helyi Jobbikkal is össze akartak fogni. Ezt azonban a radikális párt helyi elnöke megerősítette.

– Már ott láttam a társaságból, hogy erősen baloldali beütése van a dolognak. Ugye régi önkormányzati képviselők, régi MSZP-s polgármester, önkormányzati képviselők voltak ott, és ha már elmentem, akkor ott maradtam. Megkerestek minket, személy szerint is, hogy esetleg egy közös listát állítsunk – nyilatkozta a Hír TV-nek Balogh Attila, a jászapáti Jobbik alapszervezet elnöke.

Bár a közös listaállítást a helyi Jobbik visszautasította, a városban mégsem indítanak polgármesterjelöltet a JÖSZ-szel szemben. Pedig 2010-es jelöltjük, Horváth Zoltán idén is a párt támogatásával akarta megmérettetni magát. A helyi alapszervezet elnöke – Horváth elmondása szerint – azért utasította el a kérést, hogy az indulásával ne gyengítse a baloldali jelöltet.

– A helyi alapszervezetnek az miért gond, hogy esetleg a baloldal azzal gyengül, hogy én elindulok? Erre konkrét választ nem kaptam – jelentette ki Horváth Zoltán, Jászapáti független polgármesterjelöltje.

Jászapáti fideszes polgármestere azt mondja: a baloldal és a Jobbik együttműködése már évek óta tart a városban.

– Kicsi ez a város, mindenki tudja, hogy ki kivel tárgyal, ki kivel köt szövetséget, és hosszú évek óta a baloldal és a Jobbik együtt tart rendezvényeket, együtt gyűjt aláírást, együtt tiltakozik, együtt demonstrál.Tehát összenő, ami összetartozik – fogalmazott Pócs János.

A Jobbik helyi elnöke cáfolta, hogy összefogtak a baloldallal – a hivatalos magyarázat szerint azért nem indítják Horváth Zoltánt, mert a férfi egy önkormányzati megbízás miatt nemrég kilépett a pártból.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!